Eaton brengt tweede generatie van Eaton 93PM UPS-systeem op de markt

Ingmar de Winter

18-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eaton brengt tweede generatie van Eaton 93PM UPS-systeem op de markt

Eaton introduceert de tweede generatie van zijn Eaton 93PM driefase Uninterruptible Power Supply (UPS). Het modulaire en schaalbare ontwerp van de Eaton 93PM G2 stelt datacenteroperators in staat om de capaciteit en de stroombescherming op te schalen naarmate de bedrijfsbehoefte toeneemt. Tegelijkertijd krijgen zij de laagst mogelijke total cost of ownership (TCO) in de markt. Bescherming, beveiliging en bedrijfscontinuïteit vormen de basis van het nieuwe 93PM G2 UPS-assortiment.

Met modulaire en schaalbare UPS-opstellingen kan de klant kiezen welk vermogen hij nodig heeft en dat vermogen stapsgewijs kan verhogen in overeenstemming met de bedrijfsbehoefte. Toevoegen van capaciteit kan dankzij de Hot Swappable powermodules, die het mogelijk maken de UPS-capaciteit op elk gewenst moment te verhogen door extra powermodules aan de UPS toe te voegen. Eenheden kunnen in stappen van 50 of 60 kVA worden toegevoegd zonder dat het systeem stilstand heeft of de kritische belasting wordt beïnvloed.

"De 93PM-serie is altijd gericht geweest op twee pijlers: een goede TCO en de hoogst mogelijke beschikbaarheid," aldus Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton. "Deze tweede generatie bouwt voort op het succes van de eerdere 93PM-serie met de toevoeging van cybersecurity, Hot-Swappable powermodules en Eaton’s EnergyAware-oplossing die de overstap naar duurzame energie ondersteunt en de inkomsten voor het datacenter genereert. Samen verhogen deze nieuwe functies de efficiëntie, de beschikbaarheid en verlaging van de operationele kosten.”

Hoge beschikbaarheid

De 93PM G2 UPS is ontworpen om 100% uptime te bieden voor bedrijven en kritieke infrastructuren. De systeembeschikbaarheid wordt verhoogd door HotSync. In een traditioneel UPS-systeem zou een verlies aan communicatie tussen UPS-systemen ervoor zorgen dat deze overschakelen op bypass, waardoor er geen back-up systeem en daarmee geen sprake van beveiliging meer is. De HotSync-capaciteit van de Eaton 93PM G2 elimineert deze single point of failure.

De UPS maakt gebruik van de Eaton Gigabit netwerkkaart en Industrial Gateway-kaart. Dit is de eerste netwerkkaarten binnen de markt die zowel IEC 62443-4-2 als UL 29001-1 certificeringen hebben ontvangen. Om de beschikbaarheid en veiligheid van het systeem verder te vergroten beschikt de Eaton 93PM G2 UPS over vooraf ontworpen, geteste en voorgeïnstalleerde componenten die voldoen aan de vereiste wettelijke standaardenn. Eaton stelt dat klanten hiermee ten opzichte van de installatie van extra externe bescherming, doorgaans meer dan € 1.000 besparen op backfeed beveiliging en €500 op externe static switch zekeringen.

Hoge efficiëntie

De Eaton 93PM G2 is voorzien van technologie die besparing en lagere operationele kosten mogelijk maakt en zelfs inkomsten kan genereren. De dubbele conversie-efficiëntie (tot 97%) verlaagt de operationele en koelingskosten; het vervangen van een oudere generatie UPS-systeem door de Eaton 93PM G2 levert volgens Eaton binnen 2-3 jaar een rendement op de investering op. Eaton’s Energy Saver System (ESS) verbetert de efficiëntie tot meer dan 99%, terwijl het Variable Module Management System (VMMS) helpt om een hoge efficiëntie te bereiken, zelfs als de belasting van de UPS laag is, wat typisch is voor redundante UPS-systemen.

De 93PM G2 is een Eaton EnergyAware UPS, die het rendement van de investering verhoogt en zo de concurrentiepositie versterkt. Hierdoor kunnen bedrijven milieuvriendelijk ondernemen en tegelijkertijd kijken naar de bredere toepassing van hernieuwbare energie. Op die manier werken bedrijven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen of extra inkomsten genereren. Die kunnen oplopen tot een teruggave van wel €50.000 euro per MW aan elektriciteit die is toegewezen aan de netwerkondersteuning. EnergyAware heeft geen invloed op de bescherming van de kritische belasting.

Intelligent Power Management

De Eaton 93PM G2 UPS is te gebruiken met Eaton's Intelligent Power Management (IPM) software, die de UPS bewaakt en beheert als integraal onderdeel van de stroom- en IT-infrastructuur. Eaton’s nieuwe Remote Monitoring Service ondersteunt onderhoud en service en is standaard ingebouwd. Hiermee kan snel worden gereageerd op eventuele stroom- of cybersecuritygerelateerde bedreigingen van de UPS.

De reeks is vanaf december 2020 leverbaar zijn in Europa.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters