Redactie - 17 november 2020

Inergy bouwt Planning & Control software suite uit met investering in Gemstone

Inergy bouwt Planning & Control software suite uit met investering in Gemstone image

Inergy, een software bedrijf actief in performance management, Planning & Control software en data analytics, en du ROI Accountants Belastingadviseurs & IT Auditors, zijn een strategisch partnership aangegaan. Onderdeel van de overeenkomst is de gedeeltelijke verkoop van Gemstone aan Inergy. Gemstone is een software toepassing waarmee een gemeente haar financiële administratie kan doorlichten om vast te stellen of zij fiscaal ‘in control’ is.

Inergy richt zich steeds meer op software toepassingen voor de semi overheidsmarkt en heeft als doel gemeenten te ondersteunen meer ‘data gedreven’ te werken. Zo krijgen gemeentes toegang tot betere stuurinformatie en beter ‘grip’ op belangrijke domeinen zoals bedrijfsvoering, het sociale domein en met de acquisitie van Gemstone op het gebied van fiscaliteit.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: “Gemstone vult een belangrijk deel in van het Horizontale Toezicht waarvoor steeds meer gemeenten met de belastingdienst een convenant tekenen. De toepassing past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid. Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen meer data gedreven te werken en om op basis van meer inzicht ook meer grip te krijgen op prestaties en zo beter in control te zijn. Met de LIAS productsuite is Inergy marktleider op het gebied van planning en control bij gemeenten. Met de toevoeging van Gemstone en eerder dit jaar PAUW en BUIG biedt Inergy inmiddels een platform dat door vrijwel alle Nederlandse gemeenten wordt gebruikt.”

Wil Peters, partner bij du ROI: “Gemeenten krijgen in toenemende mate te maken met BTW, VPB en Loonheffingen vanwege hun grote verscheidenheid aan activiteiten. Fiscale sturing, - risicobeheersing en - compliance behoren niet tot de kernactiviteiten van een gemeente. Deze samenwerking en combinatie van portfolio’s zorgt voor verbreding van de dienstverlening op deze onderwerpen aan onze klanten.”