Wouter Hoeffnagel - 17 november 2020

AI venture studio Slimmer Labs opent deuren van Amsterdams kantoor

AI venture studio Slimmer Labs opent een kantoor in Amsterdam. Slimmer Labs is een bedrijf van Slimmer AI, dat eerder ook de fintech startup rondom anti witwas- en transactiemonitoring Sentinels lanceerde.

Slimmer Labs past de door Simmer AI ontwikkelde "Lab-to-impact" aanpak toe om nieuwe AI- bedrijven op te zetten. Tegelijkertijd zet Slimmer Labs traditie van het moederbedrijf voort om gezamenlijk met het bedrijfsleven te werken aan oplossen van bedrijfskritische problemen. Slimmer Labs zal dan ook partnerships aangaan met innovatieve leiders in hun branche om nieuwe AI-producten en AI-bedrijven te bouwen.

Slimmer Labs heeft zijn eerste kantoor bewust geopend in TNW City, in het hart van Amsterdam. Ook bedrijven als Stripe, Plaid en Miro zijn hier gevestigd. “De recente versnelling van digitalisering heeft ons enthousiasme over de potentie van AI-technologie alleen maar vergroot. Binnen Slimmer Labs gebruiken we onze jarenlange ervaring met machine learning als antwoord op de veelheid aan nieuwe uitdagingen en behoeften in de markt en zo branches structureel te veranderen", zegt JC Heyneke, CEO Slimmer AI.

Giuseppe Lacerenza

Slimmer Labs heeft zijn eerste prototypes gerealiseerd. Deze prototypes omvatten onder andere een oplossing op het gebied van privacy en een nieuwe manier om executive talent te vinden. Slimmer Labs heeft als doelstelling om de komende vijf jaar elk jaar een nieuw product of bedrijf te lanceren. Om dit te realiseren stelt Slimmer AI Giuseppe Lacerenza aan als managing director van Slimmer Labs. Lacerenza is een INSEAD en Delft alumnus met een achtergrond in zowel ondernemerschap, consultancy en technologie.

“Recent onderzoek van het BCG Henderson Institute laat zien dat slechts 10% van de bedrijven significant financieel voordeel uit hun AI-inspanningen haalt. Dit komt doordat ze niet in staat zijn om hun inspanningen te schalen en vergeten de interactie tussen mens en machine op elkaar af te stemmen. Met ons gestructureerde venture studio model, dat technologie en business vaardigheden combineert, kunnen we de resultaten enorm verbeteren. Binnen Slimmer Labs ontwikkelen we namelijk AI-producten die én schalen én integreren met de workflow van de eindgebruiker. Alleen op deze manier kunnen we toegepaste AI volledig to zijn recht laten komen en dus waarde toevoegen, zegt Lacerenza.