Marieke Brinks benoemd tot Head of Sales bij adesso

17-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Marieke Brinks benoemd tot Head of Sales bij adesso

IT service provider adesso Nederland stelt Marieke Brinks aan als Head of Sales om de groeiplannen van het bedrijf gestalte te geven. Brinks brengt 17 jaar ervaring met zich mee in internationale sales en leiderschap, en was hiervoor onder andere werkzaam bij Bloomreach en Sogeti.

Het Duitse adesso kende een een sterk financieel jaar. Ondanks de huidige pandemie stelde het bedrijf onlangs nog de financiële verwachtingen voor 2020 naar boven bij met een omzet van ruim 500 miljoen euro en een brutowinst tussen de 55 en 65 miljoen euro. Daarnaast nam het bedrijf deze maand zijn vijfduizendste medewerker in dienst, waarmee het personeelsbestand binnen drie en een half jaar meer dan verdubbeld is.

Groeien in Nederland

Jan Heuker, directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf, heeft ondanks zijn turbulente eerste jaar eveneens groei in gedachten. “Door de sterk veranderde markt en het vele thuiswerken zijn Nederlandse organisaties meer dan ooit bezig met het verhogen van hun efficiëntie,” zegt Heuker. “Wij leveren IT-systemen met naadloos geïntegreerde AI-componenten, die ze daarbij kunnen helpen.”

Om de Nederlandse salesorganisatie verder uit te bouwen en de propositie van adesso breder onder de aandacht te brengen, is Marieke Brinks aangesteld als Head of Sales. Ook zij ziet de mooie kansen voor adesso Nederland. “Ik vind het een eer om te mogen helpen adesso Nederland tot een succes te maken,” zegt Brinks. “Het Duitse moederbedrijf heeft zoveel kennis en jarenlange ervaring in huis, waar wij op kunnen voortbouwen. We werken in Nederland al voor de Rabobank, en er is nog veel meer voor onze diensten, met name vanuit de financiële sector. Daar zal ook onze eerste focus liggen.”

Groei en overnames

Dat de groeiplannen van adesso serieus zijn, blijkt uit de recent aangekondigde meerderheidsbelangen die het bedrijf nam in drie Nederlandse IT-bedrijven, Blue4It, Codesquad en Bluefront. Deze werkmaakschappijen van Blue Group IT uit Nieuwegein zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van front- en backend-software voor banken, multinationals en overheden. Met de overname wordt de projectcapaciteit van adesso Nederland met 45 man uitgebreid, met name op het vlak van Java-development. Daarmee kan het zijn klanten in Nederland nog beter ondersteunen met lokale development-kennis en -expertise, in aanvulling op het lokale adesso-team en de ruim 4.000 experts in het Duitse hoofdkantoor.

“Door onze ontwikkelcapactiteit en salesteam In Nederland uit te bouwen, sorteren wij voor op een sterke groei in 2021”, stelt Heuker. “Marieke Brinks heeft veel management-ervaring in het grootmaken van kleine organisaties. Daarmee gaan wij er samen voor zorgen om adesso Nederland de komende jaren ook in Nederland tot een speler van formaat te maken.”

Terug naar nieuws overzicht