AWS Glue DataBrew is beschikbaar

16-11-2020 | door: Witold Kepinski

AWS Glue DataBrew is beschikbaar

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van AWS Glue DataBrew, een nieuwe tool voor visuele gegevensvoorbereiding waarmee klanten gegevens kunnen opschonen en normaliseren zonder code te schrijven.

Sinds 2016 gebruiken data-ingenieurs AWS Glue om extractie-, transformatie- en laadtaken (ETL) te creëren, uit te voeren en te bewaken. AWS Glue biedt zowel code-gebaseerde als visuele interfaces, en heeft het extraheren, orkestreren en laden van gegevens in de cloud voor klanten vereenvoudigd, aldus AWS. Data-analisten en datawetenschappers wilden een gemakkelijkere manier om deze data op te schonen en te transformeren, en dat is wat DataBrew levert, met een service die dataverkenning en experimenten rechtstreeks vanuit AWS-datameren, datawarehouses en databases mogelijk maakt zonder code te schrijven, zo meldt AWS.

AWS Glue DataBrew biedt klanten meer dan 250 vooraf gebouwde transformaties om datavoorbereidingstaken te automatiseren (bijv anomalieën filteren, formaten standaardiseren en ongeldige waarden corrigeren) waarvoor anders dagen of weken nodig zouden zijn om met de hand gecodeerde transformaties te schrijven. Zodra de gegevens zijn voorbereid, kunnen klanten deze onmiddellijk gaan gebruiken met AWS en analyse- en machine learning-services van derden om de gegevens op te vragen en machine learning-modellen te trainen.

Er zijn geen verplichtingen vooraf of kosten om AWS Glue DataBrew te gebruiken en klanten betalen alleen voor het maken en uitvoeren van transformaties op datasets.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud