Redactie - 16 november 2020

Ivanti patch management ondersteunt BAS platform van XM Cyber

Ivanti patch management ondersteunt BAS platform van XM Cyber image

XM Cyber, speler in Breach and Attack Simulation (BAS) geavanceerde cyberrisicoanalyses en beveiligingsbeheer van de cloud, – Ivanti, het bedrijf dat IT en Security Operations automatiseert voor het detecteren, beheren, beveiligen en onderhouden van cloud tot edge, kondigen de integratie van de Ivanti patchmanagementtechnologie met het XM Cyber BAS-platform aan.

De verbeterde oplossing is het resultaat van de samenwerking tussen de twee bedrijven, waarbij Ivanti gebruik heeft gemaakt van de Ivanti® Security Controls Advanced SDK voor Ivanti OEM-partners om Ivanti patchmanagementtechnologie toe te voegen aan het BAS-platform. Door deze toevoeging kunnen klanten kwetsbaarheden slimmer beheren met gedetailleerde informatie in besturingssystemen en applicaties van derden. Daarnaast levert het ook geprioriteerde potentiële aanvalsvectoren op die het gevolg kunnen zijn van een aangetast systeem.

“Ivanti's uitgebreide samenwerking met XM Cyber onderstreept onze missie om de adaptieve beveiliging te bieden die een cyber-veerkrachtige onderneming mogelijk maakt”, zegt Mark Stevens, vice president van strategische allianties en OEM bij Ivanti. “Gezamenlijk stellen Ivanti en XM Cyber gebruikers in staat om de geavanceerde, geautomatiseerde applicatie patching-technologie te gebruiken die nodig is om kwetsbaarheden op een endpoint sneller te ontdekken, te prioriteren en te verhelpen.”

De samenwerking tussen Ivanti en XM Cyber automatiseert en vereenvoudigt het proces dat nodig is om kwetsbaarheden te identificeren, ze op basis van de top potentiële aanvalsvectoren te prioriteren en ze vervolgens te verhelpen. Het resultaat is dat klanten snel kwetsbaarheden kunnen detecteren, van endpoint tot datacenter en cloud, en dat ze automatisch vooraf geteste patches kunnen implementeren in honderden applicaties van derden. De patchdekking van Microsoft omvat zowel beveiligings- als niet-beveiligingscontent voor alle ondersteunde producten, besturingssystemen en toepassingen, inclusief Microsoft Office. Ivanti levert de toonaangevende patchscantechniek en patchcatalogus, waarmee momenteel wereldwijd meer dan 180 miljoen endpoints worden beveiligd.

XM Cyber fungeert als een virtuele hacker die voorafgaand aan een aanval alle mogelijke aanvalspaden laat zien en ondersteunt het onderzoeksproces dat een klant start zodra er een inbreuk wordt ontdekt. Zodra alle kwetsbaarheden zijn ontdekt met de Ivanti-beoordelingsscanner, onderzoekt en identificeert het XM Cyber Platform de mogelijke impact van de aanval. Door het identificeren van kritieke middelen helpt het platform klanten om inzicht te krijgen in het totale risico en de stappen die precies nodig zijn voor het herstel.

“Door gebruik te maken van aanvalssimulatie in combinatie met kwetsbaarheidsscans, levert XM Cyber de volgende generatie in het beheer van kwetsbaarheden”, aldus Noam Erez, CEO en medeoprichter van XM Cyber. “Nu kunnen beveiligings- en netwerkoperatieteams samenwerken, vertrouwend op extra context om de urgentie van elke kwetsbaarheid te evalueren en updates en patches te prioriteren en te beheren. Het voordeel voor klanten is een continue aanpak van het beheer van de kwetsbaarheden die het risico vermindert en tegelijkertijd het aantal manuren vermindert en de processen tussen de beveiliging en de operaties verbetert.”

Ivanti’s patchmanagementtechnologie voor OEM-partners, op de markt gebracht als Ivanti® Security Controls Advanced SDK, wordt aan partners geleverd via een reeks SDK's die een snelle integratie van een complete patchmanagement workflow in bestaande beveiligingsoplossingen mogelijk maken. Deze SDK's bestrijken de levenscyclus van patchbeheer, van endpoint-beoordeling tot het verpakken en het uitrollen van de patch. Hierdoor kunnen partners een volledige applicatiebeveiligingsoplossing leveren met patchinhoud die zowel Windows OS, MacOS en Linux-varianten als duizenden applicaties van derden omvat. Of de oplossing van een OEM-partner nu klanten in de cloud, op locatie of in het datacenter ondersteunt, met de SDK's van Ivanti Security Controls kunnen partners in volledig heterogene omgevingen agentgebaseerde en agentloze patches van wereldklasse leveren.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024