Wouter Hoeffnagel - 13 november 2020

KPN door investeerder EQT benaderd voor overname

KPN door investeerder EQT benaderd voor overname image

KPN is door investeringsmaatschappij EQT benaderd voor een mogelijke overname. Het gaat naar verluid om een vriendelijke overname, waarover de gesprekken zich in een vroegtijdig stadium bevinden.

Dit melden anonieme bronnen aan Bloomberg. Het nieuws is goed ontvangen door de beurs. Na bekendwording van het gericht steeg het aandeel van KPN in waarde. Vorige maand gingen ook al geruchten dat EQT een overname van KPN overweegt. De overname is nog niet definitief, aangezien de gesprekken hiervoor nog in volle gang zijn. Zowel EQT als KPN willen niet reageren op de berichtgeving.

KPN meldde vorig maand nog dat zijn omzet in het derde kwartaal met 3,7% is teruggelopen tot 1,3 miljard euro. Dit is onder meer toe te schrijven aan de impact van afschrijvingen afgelopen jaar. Tijdens een persconferentie over deze cijfers meldde CEO Joost Farwerck (foto) nog dat een overname geen focus heeft bij KPN. "Onze strategie is niet een verkoop", zei Farwerck. "Indien iemand een interessant voorstel doet kunnen we hier altijd naar luisteren, maar we zijn hierop niet gefocust."