Redactie - 13 november 2020

Dell Technologies introduceert nieuwe databescherming en cybersecurity toepassingen

Dell Technologies introduceert nieuwe databescherming en cybersecurity toepassingen image

Dell Technologies introduceert nieuwe geïntegreerde apparaten in de Dell EMC PowerProtect DP-reeks en softwareverbeteringen in PowerProtect Data Manager. Deze innovaties helpen klanten bij de bescherming, het beheer en het herstel van data afkomstig van klassieke en moderne toepassingen verspreid over kerndatacenters, edge locaties en public clouds. Dell, een speler in apparatuur en software voor databescherming, kondigt ook aan dat PowerProtect Cyber Recovery de eerste data vaulting solution is die wordt erkent door Sheltered Harbor om cyberweerbaarheid in de financiële sector te verbeteren.

“Bedrijven beheren bijna 40% meer data dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Global Data Protection Index Snapshot van Dell Technologies van dit jaar. Behalve een exponentiële toename van de hoeveelheid data, brengen ook de opkomst van multi-cloudstrategieën en moderne toepassingen nieuwe uitdagingen met zich mee”, zegt Jeff Boudreau, President en General Manager van de Infrastructure Solutions Group van Dell Technologies. “Databescherming past niet in een concept van one-size-fits-all. Bij Dell Technologies blijven we ons portfolio met doelgerichte en geïntegreerde apparatuur verbeteren, evenals ons aanbod van software-gedefinieerde databescherming. Op die manier helpen we klanten om de uitdagingen van vandaag de dag aan te pakken en zich voor te bereiden op wat er in de toekomst aankomt.”

Dell EMC PowerProtect DP-reeks biedt moderne, geïntegreerde databescherming
De PowerProtect DP-reeks is Dells nieuwe generatie geïntegreerde databeschermingsapparatuur en biedt volledige back-up, herstel, replicatie, deduplicatie, cloudgereedheid met disaster recovery, en langdurige retentie voor de public cloud.

De apparatuur in de PowerProtect DP-reeks helpt klanten om met een all-in-one-oplossing de explosieve groei van data te beheren, kosten te verlagen en de toegenomen complexiteit te vereenvoudigen. Deze biedt volgens Dell:

Extreme prestaties: levert tot 38% snellere back-ups en tot 45% sneller herstel. PowerProtect DP biedt ook onmiddellijke toegang en herstel van tot 50% grotere IOPS (Input/Output Operations Per Second) in vergelijking met de vorige generatie. Hiermee kunnen klanten kritieke data snel en gemakkelijk herstellen.

Meer efficiëntie: biedt tot 1 petabyte bruikbare capaciteit met 30% meer logische capaciteit en tot 65:1 datareductie. Daardoor kunnen klanten meer data opslaan in dezelfde ruimte met meer kostefficiënte systemen.

Energiebesparing: verbruikt tot 23% minder energie dan de vorige generatie, wat zorgt voor aanzienlijke energie- en kostenbesparingen.

“De opkomst van moderne toepassingen, multi-cloudstrategieën en de enorme hoeveelheid gecreëerde data zorgen voor uitdagingen op het gebied van databeveiliging waar ons bedrijf dagelijks mee geconfronteerd wordt”, zegt Clifton Dorsey, Vice President van Warrell Corporation. “Het PowerProtect-portfolio, met de nieuwe mogelijkheden van de PowerProtect DP-reeks, helpt ons om de veranderende vereisten van IT- en databescherming aan te pakken.”

“Het Dell EMC PowerProtect-portfolio biedt onze klanten een ruime keuze aan eenvoudige, efficiënte en agile opties voor databescherming. Daardoor kunnen ze kiezen voor de aanpak die het beste bij hun IT-strategie past”, zegt Steven Ayoub, President van AHEAD. “Dell Technologies is een zeer sterke partner en nieuwe introducties zoals de PowerProtect DP-reeks zorgen voor ingrijpende veranderingen op het gebied van databescherming.”

Sheltered Harbor erkent Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery
Dell Technologies kondigt aan dat Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery de eerste kant-en-klare on-premises data vaulting solution is die de goedkeuring van Sheltered Harbor heeft gekregen. Sheltered Harbor is het non-profit, door de industrie geleid initiatief dat zich inzet om stabiliteit en veerkracht in de financiële sector te verbeteren als reactie op toenemende cyberaanvallen.

PowerProtect Cyber Recovery beschermt klanten tegen cyberaanvallen; van ransomware tot aanvallen van binnenuit. De oplossing beschikt over de mogelijkheden van CyberSense analytics en machine learning, waarmee klanten de integriteit van hun data bewaken en de kwaliteit ervan blijven garanderen. Met behulp van forensische tools kunnen klanten lopende aanvallen ontdekken, diagnosticeren en herstellen. Dankzij deze erkenning kunnen Amerikaanse financiële instellingen gemakkelijk een goedgekeurde vaulting solution uitrollen om kritieke klantgegevens tegen cyberdreigingen te beschermen.

PowerProtect Data Manager levert verbeterde Kubernetes- en cloud-databescherming
PowerProtect Data Manager voegt nieuwe waarde toe aan de PowerProtect-apparatuur van klanten die beschikken over cloud-, VMware- en Kubernetes-omgevingen. Data Manager beschermt nu cloud-workloads in Microsoft Azure en AWS, waardoor klanten genieten van een grotere keuze en flexibiliteit bij het inzetten van software.

PowerProtect Data Manager ondersteunt nu het VMware Tanzu-portfolio om moderne toepassingen van klanten te beschermen. Dankzij nieuwe integraties is dit de eerste oplossing die native vCenter Storage Policy Based Management-integratie voor VM-bescherming [6] biedt. Klanten kunnen tijd besparen en hun VM’s beter beschermen door gebruik te maken van bekende workflows binnen hun VMware vSphere-omgeving om data protection policies toe te wijzen. Daarnaast biedt Data Manager nu een VMware-gecertificeerde oplossing om de VMware Cloud Foundation-infrastructuurlaag te beschermen.

Data Manager biedt ook uitgebreide bescherming voor moderne containertoepassingen met agentless, applicatieconsistente bescherming van open source-databases, waaronder PostgreSQL en Apache Cassandra, in Kubernetes-omgevingen. Klanten kunnen nu Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS) en Azure Kubernetes Service (AKS) beschermen om een back-up te maken van Kubernetes cluster-level resources.

“Wanneer bedrijven moderne IT omarmen, hebben ze ook oplossingen voor databescherming nodig die de huidige uitdagingen aankunnen zonder daarbij de toekomst uit het oog te verliezen”, zegt Phil Goodwin, Research Director, IDC. “Met deze updates van het PowerProtect-portfolio slaagt Dell erin zijn portfolio te vereenvoudigen en mogelijkheden uit te breiden om zowel bestaande als opkomende workload-vereisten te beschermen.”

Flexibele consumptie met Dell Technologies On Demand
Met Dell Technologies On Demand kunnen klanten kiezen hoe ze hun apparatuur betalen, gebruiken en beheren. Dankzij volledig beheerde services kunnen klanten hun lopende activiteiten op het gebied van databescherming aan experts van Dell overlaten. Zij bewaken, bedienen en optimaliseren hun omgeving, waardoor tijd wordt bespaard en risico’s worden verminderd. Flexibele betalingsoplossingen maken het voor klanten mogelijk hun budget voor IT-uitgaven effectiever te beheren en alleen te betalen voor de technologie en diensten die ze nodig hebben.

Beschikbaarheid

Apparatuur in de Dell EMC PowerProtect DP-reeks – DP4400, DP5400, DP5900, DP8900 – is vanaf december 2020 wereldwijd beschikbaar.

Verbeteringen in PowerProtect Data Manager zijn nu wereldwijd beschikbaar.