Cisco verkoopt meer security en minder infrastructuur en applicatie toepassingen

Chuck Robbins, voorzitter en CEO van Cisco

13-11-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco verkoopt meer security en minder infrastructuur en applicatie toepassingen

Cisco heeft de resultaten van het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar gerapporteerd voor de periode die eindigde op 24 oktober 2020. Cisco rapporteerde een omzet over het eerste kwartaal van 11,9 miljard dollar, een daling van 9 procent. De nettowinst bedraagt 2,2 miljard dollar, een daling van 26 procent. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel Cisco steeg met 9 procent.

De productomzet daalde met 13 procent en de service-omzet 2 procent. De omzet per geografisch segment was: Americas 10 procent lager, EMEA 10 procent lager en APJC 7 procent lager. De productomzet werd aangestuurd door een groei in security, een stijging van 6 procent. Infrastructuurplatforms daalden met 16 procent en applicaties daalden met 8 procent.

"Cisco heeft een solide start gemaakt in het fiscale jaar 2021 en we worden aangemoedigd door de tekenen van verbetering in ons bedrijf terwijl we doorgaan met het navigeren door de pandemie en andere macro-onzekerheden", aldus Chuck Robbins (foto), voorzitter en CEO van Cisco. "Onze focus ligt op winnen met een gedifferentieerd innovatief portfolio, langetermijngroei en het zijn van een vertrouwde technologiepartner die keuze en flexibiliteit biedt aan onze klanten. We zien veel geweldige kansen in het verschiet, aangezien elk bedrijf in elke branche zijn digital-first-strategie versnelt."

"Onze resultaten in het eerste kwartaal weerspiegelen een goede uitvoering met sterke marges in een uitdagende omgeving", aldus Kelly Kramer, CFO van Cisco. "We zijn doorgegaan met het transformeren van ons bedrijf door meer softwareaanbiedingen en abonnementen, waardoor de resterende prestatieverplichtingen jaar op jaar met 10 procent groeien. We realiseerden een sterke groei van de operationele cashflow en gaven 2,3 miljard dollar terug aan de aandeelhouders."

Kramer zal het bedrijf verlaten en wordt opgevolgd door voormalig Autodesk CFO Scott Herren.

Cisco verwacht in het tweede kwartaal een omzet van 11,36 miljard tot 12,01 miljard dollar.

Terug naar nieuws overzicht
Security