Wouter Hoeffnagel - 13 november 2020

Trend Micro Cloud One integreert met AWS Gateway Load Balancer

Trend Micro kondigt de integratie aan van zijn Trend Micro Cloud One - Network Security met de nieuwe AWS Gateway Load Balancer (GWLB). GWLB is een dienst die de inzet, het schalen en beheer van third party virtuele appliances met Amazon Web Services (AWS) vereenvoudigt. De integratie biedt klanten de mogelijkheid om appliances van vertrouwde leveranciers, zoals Trend Micro, te gebruiken, automatisch te schalen en tegemoet te komen aan de security-vereisten van een as-a-service-format.

Bedrijven migreren hun infrastructuren tegenwoordig snel naar een hybride cloud-model om remote working mogelijk te maken. Gartner zegt hierover in een recent rapport: “De realiteit van de dynamische cloud vereist dat controls automatisch aanpassen aan beschermde workloads omdat een IP-adres alleen niet veilig genoeg is.” Trend Micro Cloud One - Network Security met GWLB biedt bescherming voor het dynamische proces van cloud-migratie.

'Proactief aan security werken'

“Om IT-operations te ondersteunen, te voldoen aan compliance-standaarden en complexe systemen in de cloud te beschermen, is security een onderwerp waaraan proactief gewerkt moet worden”, zegt Mark Nunnikhoven, Vice President of Cloud Research van Trend Micro en tevens AWS Community Hero. “Klanten hebben een appliance nodig die zich aanpast aan de toegenomen volumes en automatisch gecentraliseerde implementatie van security toepast, zonder frictie. GWLB met Cloud One - Network Security helpt dit probleem op te lossen voor security teams.”

Security teams die gebruik maken van GWLB met Trend Micro voor hun hybride cloud-security krijgen een hogere beschikbaarheid, schaalbaarheid en load balancing bovenop bestaande functies. “Nu bedrijven hun infrastructuur naar de cloud brengen zijn ze op zoek naar manieren om security appliances eenvoudig te installeren, schalen en beheren in hun netwerktopologieën”, zegt Mayumi Hiramatsu, Vice President, Amazon EC2 Networking bij Amazon Web Services, Inc. “Trend Micro is een AWS Advanced Technology Partner en heeft een lange geschiedenis in het leveren van security-oplossingen die klanten helpen bij het invullen van hun shared responsibility-model. AWS Gateway Load Balancer met de security-oplossing van Trend Micro is nu beschikbaar voor meer dan 290.000 actieve kopers in de AWS Marketplace en kan onze gezamenlijke klanten helpen bij hun security-uitdagingen in de cloud.”

Deze integratie met GWLB valt samen met de introductie van Trend Micro Cloud One - Network Security, die beschikbaar is via de AWS Marketplace.