Wouter Hoeffnagel - 12 november 2020

TikTok vraagt meer tijd om deal met Oracle en Walmart af te ronden

TikTok vraagt meer tijd om deal met Oracle en Walmart af te ronden image

TikTok is naar het hof van bezwaar in de Verenigde Staten (VS) gestapt in een poging ontmanteling van zijn Amerikaanse activiteiten te voorkomen. Het bedrij had tot 14 augustus van de Amerikaanse president Donald Trump de tijd gekregen om zijn Amerikaanse activiteiten van de hand te doen. Moederbedrijf ByteDance vraagt echter om uitstel.

Eerder sloot ByteDance een deal met Oracle en Walmart over de oprichting van TikTok Global, een nieuwe entiteit waarin de Amerikaanse activiteiten van TikTok worden ondergebracht. De deal kreeg eerder al de voorlopige goedkeuring van de Amerikaanse president, maar officiële goedkeuring is vooralsnog uitgebleven.

Uitstel

Om te voorkomen dat het bedrijf zijn Amerikaanse activiteiten moet staken vraagt het de Amerikaanse rechter nu om uitstel. ByteDance wijst erop dat er bijna twee maanden zijn verstreken sinds de president zijn voorlopige goedkeuring gaf. Sindsdien stelt het bedrijf gedetailleerde oplossingen te hebben geboden om deze overeenkomst af te ronden.

Indien uitstel uitblijft, ziet het bedrijf zich genoodzaakt een rechtszaak aan te spannen om de zijn rechten en die van haar ruim 1.500 werknemers in de VS te verdedigen. CNN Business heeft het Witte Huis om een reactie gevraagd, maar die is vooralsnog uitgebleven.