T-Mobile boekt stabiele cijfers in derde kwartaal

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland

12-11-2020 | door: Redactie

T-Mobile boekt stabiele cijfers in derde kwartaal

T-Mobile Nederland heeft zijn groei in het derde kwartaal van 2020 voortgezet. De totale omzet groeide met 1 procent naar 484 miljoen euro. Met name door de groei van de inkomsten uit mobiele en vaste telefonie, hoewel de inkomsten uit roaming onder druk stonden als gevolg van de coronacrisis. De brutowinst (EBITDA) aangepast na lease bedroeg 141 miljoen euro, een groei van 6,8% procent. Deze winst werd gedreven door commerciële groei, synergieën van de fusie en lagere indirecte kosten. De nettowinst is onbekend.

De omzet en het aantal klanten groeide in alle segmenten. T-Mobile zag de omzet uit mobiele diensten stijgen met 0,4% op jaarbasis (YoY) en de omzet uit vaste telefonie met 5,6% op jaarbasis. Dit kwartaal voegde het bedrijf 62.000 nieuwe postpaid mobiele klanten toe aan het snelste en best geteste 4G-netwerk in Nederland en 17.000 nieuwe vaste klanten. De groei werd gerealiseerd ondanks de grote negatieve impact van de coronacrisis.

Søren Abildgaard (foto), CEO T-Mobile Nederland: "We hebben opnieuw geweldige resultaten geboekt en hebben een sterk commercieel momentum behouden, ondanks de enorme impact van de coronacrisis. We zien een negatieve impact van de crisis op onze inkomsten uit roaming. Ik ben heel erg trots op ons volledige Magenta-team, dat opnieuw veerkrachtig was en keihard bleef werken om onze klanten te bedienen en ervoor zorgt dat mensen verbonden blijven in deze crisis".

Landelijk 5G in Nederland
In Q3 lanceerde T-Mobile 5G na het verkrijgen van de juiste frequenties. Vanaf 27 oktober is het 5G-netwerk landelijk beschikbaar in Nederland. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile wonen. Door het enorme succes van T-Mobile en Tele2 Unlimited gaat meer dan 50% van het totale mobiele dataverkeer dat in Nederland wordt verwerkt over het T-Mobile netwerk. Door het netwerk voortdurend verder te verbeteren, zorgt T-Mobile voor voldoende capaciteit om verdere groei van het dataverkeer te faciliteren. Dit wordt gedreven door een toenemend aantal Unlimited-klanten en de nieuwe mogelijkheden van 5G.

T-Mobile heeft onlangs de overname van Simpel aangekondigd en wacht op een beslissing van de Autoriteit Consument en Markt hierover. Door deze overname zouden er ongeveer 1 miljoen klanten bijkomen.

Iedereen toegang geven tot supersnel internet
T-Mobile zette haar missie voort om de vaste markt te bevrijden. T-Mobile is gestart met de uitrol van Fiber to the Home (FttH) in Den Haag, Loosduinen en Eindhoven. Søren Abildgaard: "Het netwerk in Den Haag Segbroek is voltooid; steeds meer klanten genieten van supersnel internet. Zowel in Den Haag als in Eindhoven openen we dit nieuwe FttH-project met een groothandelsaanbod dat een open access model mogelijk maakt. Wij bepleiten dit model overal in Nederland omdat het iedereen toegang geeft tot supersnel vast internet. Het is teleurstellend dat andere eigenaren van FttH-netwerken dit model niet omarmen.” Voor het einde van het jaar zal T-Mobile nieuwe FttH projecten aankondigen.

NOTE: EBITDA aangepast na lease: Door de toepassing van IFRS 16 - Huurovereenkomsten, worden de T-Mobile operationele prestaties gemeten door EBITDA na huurcontracten (EBITDA AL) in plaats van EBITDA. Bij het bepalen van EBITDA AL, wordt EBITDA aangepast door de afschrijving van geactiveerde gebruiksrechten en rentekosten voor de erkende huurverplichtingen.

Terug naar nieuws overzicht