Bouw mee aan het grootste Cloud ecosysteem ter wereld

Paul Hermans, Ingram Micro

11-11-2020
Deel dit artikel:

Bouw mee aan het grootste Cloud ecosysteem ter wereld

Bouw mee aan het grootste Cloud ecosysteem ter wereld en word onderdeel van het grootste netwerk van leveranciers, ISV’s en Service Providers ter wereld.

Onze visie is om samen met onze partners (MSP’s, vendors, resellers, ISV’s) het grootste cloud ecosysteem ter wereld te bouwen, zodat zij dit ecosysteem kunnen gebruiken om hun visie, strategie en doelstellingen te realiseren. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van onze CloudBlue software waarop onze Cloud Marketplace is gebouwd, wat op dit moment het grootste cloud platform ter wereld is.

Stel u hebt als visie ‘een veilige thuiswerkplek voor iedereen’, dan kunt u ons ecosysteem via de Cloud Marketplace gebruiken om deze visie te realiseren. Middels het ecosysteem en ons gespecialiseerde team kunnen we u helpen een keuze te maken uit diverse leveranciers. Zo leveren we IaaS-software als Azure en AWS waarop u een cloud oplossing kunt bouwen, maar we leveren ook private cloud platvormen en diverse SaaS-oplossingen als Teams, M365, Adobe en Dropbox. Ook Security is een steeds belangrijkere pilaar aan het worden binnen cloud. Hierin bieden we een uitgebreid portfolio aan oplossingen van leveranciers op het gebied van detectie, protectie en management om cloud/hybride omgevingen te beveiligen. Met behulp van al deze oplossingen kunt u de werkplek voor de eindklant creëren. Wij helpen u bij de keuze welk platform of combinatie van platformen (multi-cloud) het beste past bij de werkplek, en daarnaast natuurlijk ook bij het kiezen van de juiste security/back-upleverancier en eventueel additionele leveranciers voor management, voice en andere oplossingen die uw propositie compleet maken.

Naast deze leveranciers, ofwel bouwblokken, leveren we ook diensten om u te helpen of ondersteunen bij het ontwerpen, bouwen, beoordelen/evalueren, implementeren en beveiligen van deze werkplek. Een voorbeeld hiervan zijn onze services op het gebied van IaaS, Cyber Security en adoptie. Hierin maken we ook steeds vaker gebruik van partners (MSP’s). We horen regelmatig dat onze partners te druk zijn en het werk niet aan kunnen wanneer het gaat om IaaS-implementaties, of dat de kennis ontbreekt. We hebben een eigen team tot onze beschikking dat hierbij kan helpen, maar ook hierin werken we graag samen met partners. Waar een MSP een kopende partner kan zijn die Azure afneemt via ons platform, kan deze zelfde MSP een ISV zijn die diensten levert op het gebied van IaaS, Security of andere vlakken. Hierdoor creëren we een wisselwerking. Er worden naast leveranciers steeds vaker MSP’s op onze Cloud Marketplace aangesloten. Daarmee wordt het ecosysteem waarin gezamenlijk een betere en sterkere propositie voor de eindklant kan worden samengesteld steeds verder uitgebreid, en uiteindelijk draait het allemaal om tevreden eindklanten.

In dit ecosysteem mogen ISV’s niet ontbreken. Stel, u hebt als partner de visie ‘een veilige thuiswerkplek voor iedere advocaat’, dan zou het mooi zijn als u via het ecosysteem en de Cloud Marketplace ook uw ISV-applicatie kunt afnemen. Zo kunt u snel en eenvoudig via één platform al uw oplossingen en diensten afnemen, aanbieden en factureren. Ingram Micro heeft daarom een speciale propositie voor ISV’s. Door ISV’s een platform te geven waarop zij hun schaal kunnen vergroten en marketing plus technische ondersteuning te bieden via onze Cloud Marketplace, vergroten we het totale ecosysteem en kunt u als partner deze oplossingen weer afnemen om uw oplossing voor uw klant compleet te maken. Om de cloud oplossingen optimaal te kunnen benutten bieden we onze partners natuurlijk ook adoptietrainingen, en certificeringstrainingen op zowel technisch als salesvlak.

Naast sales en technische ondersteuning bieden we via ons platform ook marketingondersteuning. Zo bieden we onze partners kant-en-klare marketingcontent via onze Go-To-Market-hub. Hierdoor hebben onze klanten altijd de nieuwste content tot hun beschikking van alle leveranciers, die ze eenvoudig kunnen delen met eindgebruikers.

Ingram Micro biedt u dus een ecosysteem waarmee u makkelijker en sneller uw eigen visie kunt realiseren door het aanbieden van ons portfolio en de daarbij behorende sales-, technische en marketingondersteuning. Zie Ingram Micro dus niet enkel als uw distribiteur, maar ook als een uitbreiding van uw sales-, technische en marketingcapaciteit. Ik nodig u van harte uit hiervan gebruik te maken!

Hebt u vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]

Door: Paul Hermans, Ingram Micro

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud