Witold Kepinski - 11 november 2020

PSV laat desinfecterende UV-C-verlichting van Signify installeren

PSV laat desinfecterende UV-C-verlichting van Signify installeren image

Signify, speler in verlichting, heeft onlangs een hele reeks nieuwe oplossingen met desinfecterend UV-C-licht gelanceerd voor de professionele markt in de Benelux. Een studie van de Universiteit van Boston wees namelijk uit dat de UV-C-lichtbronnen van Signify bijzonder doeltreffend zijn in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Om die reden vroeg eredivisieclub PSV aan Signify om UV-C desinfectieverlichting te installeren in enkele binnenruimtes zoals kleedkamers in het Philips Stadion en in een aantal ruimtes in trainingscomplex De Herdgang.

In totaal gaat Signify 15 Philips UV-C desinfecterende upper air-armaturen plaatsen. Drie daarvan in de kleedkamers van de thuisploeg en drie in die van de bezoekende ploeg in het Philips Stadion. Ook worden er nog eens vijf in de kleedkamers van PSV Campus De Herdgang, en vier in de medische ruimte aldaar geinstalleerd.

Frans Janssen, Commercieel Directeur bij PSV, is alvast in zijn nopjes en kijkt uit naar een spoedige installatie: “Het waarborgen van de gezondheid van spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Daarom willen wij hen, en de spelers van onze tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen. Met de Philips UV-C desinfecterende upper air-verlichting van Signify zijn wij ervan overtuigd dat wij onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden."