Wouter Hoeffnagel - 07 november 2020

GSMA en ETNO uiten kritiek op aanpassing ePrivacy Regulering

GSMA en ETNO roepen Europese lidstaten op een voorstel voor strengere regels rondom het verwerken van metadata van communicatiediensten af te wijzen. De strengere regels kunnen innovatie en de ontwikkeling van de Europese dataeconomie in de weg staan, waarschuwen de brancheverenigingen.

Duitsland stelt voor de Europese ePrivacy Regulering aan te passen. De Duitse autoriteiten willen onder meer het gebruik van gepseudonimiseerde metadata van communicatiediensten aan banden leggen. GSMA en ETNO waarschuwen echter dat dit innovatie in de weg zal staan. De partijen noemen het voorstel niet 'geschikt voor de toekomst of het Europese concurrentievermogen', aangezien het geen brug slaat tussen het beschermen van privacy en vertrouwelijkheid enerzijds en het stimuleren van innovatie anderzijds.

Ook wijzen GSMA en ETNO erop dat er in steeds meer EU-lidstaten een consensus wordt bereikt over het verwerken van gepseudonimiseerde metadata. De brancheorganisaties stellen dat het Europese voorstel niet strookt met deze nationale houding ten opzichte hiervan.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024