Redactie - 06 november 2020

Twitter en Facebook treden op tegen oproepen tot protest en geweld rondom verkiezingen VS

Twitter en Facebook treden op tegen oproepen tot protest en geweld rondom verkiezingen VS image

Het Twitter-profiel van voormalig Trump adviseur Steve Banon is door het Amerikaanse bedrijf offline gehaald. Hij zou onder meer de immunoloog Anthony Fauci hebben bedreigd. Tegelijkertijd is een groep met zo'n 365.000 leden door Facebook verwijderd vanwege ongefundeerde claims over fraude tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De groep riep leden op te protesteren.

Bannon pleit in een nieuwe aflevering van zijn serie 'War Room Pandemic' voor het ontslag van Fauci en Christopher Wray, directeur van de FBI. Bannon meldt eigenlijk verder te willen gaan en 'de koppen op spiesen' te willen zetten. Twitter verwijderde hierop het profiel van Bannon. Ook YouTube trad op; de video is door YouTube verwijderd en Bannon's account is tijdelijk geschorst.

Op Facebook is daarnaast een de groep 'Stop the Steal' offline gehaald. Facebook zegt in een verklaring richt een Amerikaanse journalist in de groep 'zorgwekkende oproepen tot geweld' voorbij te hebben zien komen. Ook zou de groep de legitimiteit van het verkiezingsproces in twijfel trekken.