Witold Kepinski - 06 november 2020

Insight boekt stabiel derde kwartaal

Insight boekt stabiel derde kwartaal image

Insight Enterprises heeft financiële resultaten gerapporteerd voor het derde kwartaal dat eindigde op 30 september 2020. De omzet steeg met 1 procent naar ruim 1,94 miljard dollar. De nettowinst steeg naar bijna 39 miljoen dollar.

"Ik ben verheugd te kunnen melden dat we dankzij ons toegewijde team, ons veerkrachtige bedrijfsmodel en de overname van PCM in het derde kwartaal jaar op jaar opnieuw een tweecijferige winstgroei hebben gerealiseerd", aldus Ken Lamneck (foto), President en Chief Executive Officer. "Tijdens het derde kwartaal hebben we een groei met dubbele cijfers gerealiseerd in services en cloudoplossingen, waardoor de brutomarges naar een nieuw record in het derde kwartaal zijn gestegen", aldus Lamneck.

Het bedrijf bleef klanten ondersteunen met hun veranderende behoeften als reactie op de wereldwijde COVID-19-pandemie. De vraagomgeving bleef uitdagend, maar het bedrijf concentreerde zich op het beantwoorden van de meest dringende IT-behoeften van zijn klanten en hielp velen bij het plannen van investeringen die nodig waren om hun bedrijven te ondersteunen naarmate de economie zich herstelde.

De netto-omzet in Noord-Amerika steeg jaar op jaar met 3 procent tot 1,56 miljard dollar. De netto-omzet in EMEA daalde jaar op jaar met 4 procent tot 341,3 miljoen dollar. De netto-omzet in APAC daalde met 11% van jaar tot jaar tot 37 miljoen dollar.