Witold Kepinski - 05 november 2020

Visma Visionplanner koopt MLE

Visma Visionplanner koopt MLE image

Visionplanner, onderdeel van de Visma Group, neemt MLE voor een onbekend bedrag over. Met deze strategische overname van de leverancier van geavanceerde software voor het samenstellen en controleren van jaarrekeningen breidt Visionplanner haar portfolio verder uit. Door de overname biedt Visionplanner kantoren nu ook een oplossing voor beoordelings- en controle opdrachten.

MLE bestaat sinds 2010 en staat bekend om haar vaktechnisch solide en gebruiksvriendelijke software. Met een gefocust team bedient zij op dit moment 350 accountantskantoren. MLE waarborgt op unieke wijze de aansluiting tussen software en de regelgeving voor accountants. Hierdoor kunnen kantoren efficiënt en vaktechnisch verantwoord opdrachten uitvoeren.

“Visionplanner deelt onze visie dat regelgeving leidend is bij het samenstellen van jaarrekeningen. Tegelijkertijd zien we, juist in deze tijden, de noodzaak om de slag te maken naar frequenter rapporteren. We denken hier samen met Visionplanner nog beter invulling aan te kunnen geven”, zegt Michiel Wijma, directeur en één van de oprichters van MLE. Volgens Wijma geeft de samenwerking meer armslag om verder te blijven investeren in onze mooie oplossingen.

Gert Kwetters, Managing Director van Visionplanner: “Ik ken het team achter MLE al jaren en heb respect voor wat ze hebben bereikt. Ik ben verheugd dat ze het Visionplanner team komen versterken en weet zeker dat de uitbreiding van ons portfolio waardevol is voor onze klanten.”

John Reynders (foto), Country Director Visma Benelux: “Visma is al jaren specialist op de accountancymarkt en al onze bedrijven bieden stuk voor stuk cloud oplossingen die aansluiten bij de unieke behoeften van een organisatie. Onlangs presenteerde Visma de Visma Connected Experience voor Accountants, waarbij de voordelen van een totaaloplossing én best-of-breed samenkomen voor de eindgebruiker. Hiermee is Visma een business partner met keuzevrijheid en realiseren we een vliegwiel van waardecreatie voor onze klanten. Met de toevoeging van MLE aan het portfolio van Visionplanner hebben we weer een volgende stap gezet in het aanbieden van het meest complete en innovatieve accountancy cloud-ecosysteem in de Benelux.”

MLE wordt onderdeel van de Visionplanner organisatie om zo optimaal mogelijk krachten te bundelen op het gebied van bijvoorbeeld vaktechniek en software ontwikkeling. Er zijn geen personele wijzigingen met deze acquisitie gemoeid.