Redactie - 04 november 2020

Coupa neemt LLamasoft over

Coupa Software, speler in Business Spend Management (BSM), heeft aangekondigd dat het LLamasoft heeft overgenomen, een specialist in AI aangedreven supply chain ontwerp en planning toepassingen.

De aankoopprijs bedraagt ongeveerĀ  1,5 miljard dollar. De technologie van LLamasoft, gevestigd in Ann Arbor, Michigan , wordt gebruikt door honderden zakelijke klanten, waaronder merken als Boeing, Danone SA, Home Depot en Nestle. De overname versterkt de supply chain-capaciteiten van Coupa, waardoor bedrijven meer waarde kunnen genereren via Business Spend Management.

De gebeurtenissen van dit jaar blijven het belang van flexibiliteit in de toeleveringsketen aantonen, aangezien bedrijven eraan werken om zich sneller aan te passen aan veranderende voorkeuren van de consument, economische omstandigheden en het politieke landschap. Met vraagonzekerheid enerzijds en volatiliteit van het aanbod anderzijds, hebben bedrijven behoefte aan supply chain-technologie die hen kan helpen alternatieven te beoordelen en afwegingen te maken om de gewenste bedrijfsresultaten te bereiken. LLamasoft biedt deze mogelijkheden met een AI-aangedreven cloudplatform dat bedrijven in staat stelt om snellere beslissingen over de toeleveringsketen te nemen.