Logius: DigiInkoop is verhuisd naar de Oracle Cloud

04-11-2020 | door: Witold Kepinski

Logius: DigiInkoop is verhuisd naar de Oracle Cloud

DigiInkoop, de centrale inkoopapplicatie van de Rijksoverheid, is succesvol verhuisd naar de Oracle Cloud. Dit is snel, eenvoudig en veilig gerealiseerd via Diginetwerk. De verhuizing ging in nauwe samenwerking met de leveranciers van Diginetwerk: koppelnetwerkaanbieder Equinix en applicatiebeheer Ordina.

Vernieuwing DigiInkoop

De applicatie en infrastructuur van DigiInkoop moesten op diverse aspecten vernieuwd worden. Als oplossing koos Logius voor de verhuizing naar de Oracle Cloud. Met een snelle, eenvoudige en veilige realisatie als gevolg. Het goed gebruiken van mogelijkheden als schaalbaarheid, flexibiliteit en beheerbaarheid van de Cloudomgeving en een Agile aanpak speelde hierin een belangrijke rol.

Cloud

De keuze voor de Oracle Cloud en de infrastructuur van Diginetwerk levert diverse voordelen op. Enerzijds gelijkblijvende exploitatiekosten, betere performance en hogere beschikbaarheid voor de gebruikersorganisatie. Anderzijds voor Logius; hergebruik van bestaande netwerkaansluitingen en diensten van Diginetwerk.

Diginetwerk biedt mogelijkheden aan alle Nederlandse Overheden om de stap naar de Cloud te maken. Meer informatie: Koppelnetwerkaanbieders van Diginetwerk.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud