Citrix biedt nieuwe Digital Workspace Security toepassingen

03-11-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Citrix biedt nieuwe Digital Workspace Security toepassingen

De snelle overgang naar werken op afstand en in de cloud vanwege de coronacrisis, heeft de werkomgeving een nieuwe dynamiek gegeven die hogere productiviteit en meer innovatie met zich meebrengt. Maar het opent ook de deur naar allerlei uitdagingen op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid, zeker nu de dreiging van digitale aanvallen merkbaar groter wordt. De FBI heeft het aantal cyberattacks sinds het begin van de pandemie met 400% zien stijgen, en een belangrijk deel daarvan is toe te schrijven aan het feit dat steeds meer medewerkers op afstand toegang zoeken tot het bedrijfsnetwerk. Om bedrijven hier beter tegen te beschermen heeft Citrix Systems, twee nieuwe workspace security solutions ontwikkeld die zorgen dat werknemers hun toepassingen overal veilig kunnen benaderen en gebruiken.

“In de huidige dynamische werkomgeving worstelen organisaties met statische oplossingen voor beveiliging. Er is dringend behoefte aan een nieuwe aanpak”, zegt John Grady, cybersecurity analist bij het onafhankelijke onderzoeksbureau ESG. “Organisaties verwachten van moderne applicaties dat ze beter beveiligd zijn, maar ze willen ook betere prestaties en hogere efficiency zien, terwijl ze het geheel centraal willen kunnen managen en maatregelen over de hele omgeving willen kunnen uitrollen.”

Een uniforme aanpak

Citrix maakt dit mogelijk via een op applicaties gerichte aanpak die begint bij de digital workspace. Het bedrijf combineert een volledig securityprogramma uit de cloud, met Zero Trust Network Access (ZTNA) op basis van identiteit en een applicatiebewust SD-WAN, in één enkele oplossing. Hiermee kunnen organisaties cloud- en internetgebaseerde applicaties op een veilige manier aanbieden, terwijl de prestaties en de betrouwbaarheid van de werkomgeving onveranderd hoog blijven.

Citrix kondigt twee nieuwe oplossingen aan voor veilige toegang, waarmee organisaties de overgang naar Secure Access Services Edge (SASE) in gang kunnen zetten en hun investeringen in cybersecurity kunnen veiligstellen.

Citrix Secure Internet Access – Dit is een volledige internationale cloud security service die is toegesneden op de beveiligingseisen van moderne ondernemingen. De oplossing omvat een secure web gateway, een next-generation firewall, een cloud access security broker (CASB), DLP, sandboxing en aanvaldetectie op basis van AI.

Citrix Secure Workspace Access – Dit is een VPN-loze oplossing voor zero trust access tot zakelijke web- en SaaS-applicaties, die geschikt is voor zowel eigen (BYO) als door de organisatie beheerde apparaten.

In combinatie met Citrix SD-WAN kunnen deze oplossingen, die onafhankelijk van elkaar of gelijktijdig gebruikt kunnen worden, direct (plug & play) samenwerken met de SD-WAN infrastructuur van derde partijen, waardoor organisaties maximaal gebruik kunnen maken van hun bestaande investeringen.

“Moderne ondernemingen vragen om een intelligente benadering van workspace security waarmee werknemers worden beschermd volgens het Zero Trust model, zonder dat dit hun gebruikservaring in de weg staat”, zegt Fermin Serna, Chief Information Security Office bij Citrix. “De digital workspace security solutions van Citrix zijn daar specifiek op toegesneden.”

Dit wordt bevestigd door een recent onderzoek van Pulse en Citrix onder beslissingsbevoegde IT-verantwoordelijken. 97% van de ondervraagde IT-executives in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en de regio Azië-Pacific gaf aan dat de gebruikservaring van werknemers zeer veel invloed heeft op hun securitystrategie. 75% zegt te proberen de gebruikservaring te verbeteren door naar het ontwerp en de uitvoering van beveiligingsoplossingen te kijken.

De manier waarop Citrix security benadert heeft voor organisaties de volgende voordelen:

  • Betere beveiliging en hogere productiviteit door zero trust access op basis van identiteit tot alle cloud- en internetgebaseerde applicaties en virtuele desktops.
  • Gebruik van Machine Learning en Artificial Intelligence voor realtime inzicht in gebruikersgedrag en geautomatiseerde beveiliging tegen cyberaanvallen op de digitale werkplek, zonder negatieve impact op de gebruikservaring van werknemers.
  • Detectie van specifieke security incidenten, ongebruikelijke activiteiten en overtreding van beleidsregels met behulp van ingebouwd en gedetailleerd forensisch onderzoek naar al het verkeer en gebruikersgedrag op het netwerk.
  • Overal beschermd tegen alle dreigingen dankzij meer dan 100 internationale points-of-presence, aangedreven door meer dan 10 threat intelligence engines.
  • Volledige dekking van alle populaire cloud- en SaaS-oplossingen, apparaten en besturingssystemen, zodat alle toegangsmogelijkheden worden afgedekt.
  • Stabiele en snelle prestaties van applicaties dankzij ingebouwd SD-WAN, applicatie-optimalisatie en data-uitwisseling (peering) met duizenden SaaS-diensten.

“Wij maken steeds meer gebruik van de public cloud (IaaS, SaaS en gehoste applicaties). We hebben weerbare en veilige kanalen nodig om daar op een innovatieve en geïntegreerde manier toegang toe te krijgen en een consistente gebruikservaring te kunnen garanderen”, zegt Sriram Sitaraman, Chief Information Officer bij Synopsys. “Met Citrix Workspace kunnen we de traditionele VPN-oplossingen achter ons laten en onze werknemers en partners zero trust en veilige toegang tot onze infrastructuur aanbieden vanaf door ons beheerde of BYO apparaten. En dat alles doen we vanuit een ‘single pane of glass’, terwijl we een superieure gebruikservaring blijven leveren, wat heel aantrekkelijk voor ons is.”

Citrix bouwt de veilige, uniforme digital workspace technologie waarmee organisaties een consistente, veilige en betrouwbare ervaring kunnen aanbieden die mensen in staat stelt overal de beste prestaties te leveren. Klik hier voor meer informatie over de oplossingen die het bedrijf biedt om in waardevolle complexe cloudomgevingen tal van technologieën te beveiligen, te beheren en te controleren.

Terug naar nieuws overzicht