Francisco Partners neemt Forcepoint over van Raytheon Technologies

01-11-2020 | door: Witold Kepinski

Francisco Partners neemt Forcepoint over van Raytheon Technologies

Forcepoint, een leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen die de kritieke gegevens en netwerken van duizenden klanten over de hele wereld beschermt, en Francisco Partners, een wereldwijde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in in samenwerking met technologie en technologiebedrijven, hebben aangekondigd dat Francisco Partners een definitieve overeenkomst heeft getekend om Forcepoint over te nemen van Raytheon Technologies.

Forcepoint is de wereldwijde leider op het gebied van cyberbeveiliging op het gebied van gebruikers- en gegevensbescherming. De op gedrag gebaseerde oplossingen van Forcepoint passen zich in realtime aan risico's aan en worden geleverd via een geconvergeerd beveiligingsplatform dat netwerkgebruikers en cloudtoegang beschermt, voorkomt dat vertrouwelijke gegevens het bedrijfsnetwerk verlaten en inbreuken door insiders elimineert. Forcepoint, gevestigd in Austin, Texas, creëert veilige, vertrouwde omgevingen voor duizenden zakelijke en overheidsklanten en hun werknemers in meer dan 150 landen.

De schuldfinanciering voor deze transactie werd verstrekt door Credit Suisse. Paul Hastings LLP en Kirkland & Ellis traden op als juridisch adviseurs voor Francisco Partners. Barclays trad op als exclusief financieel adviseur en Davis Polk & Wardwell LLP trad op als juridisch adviseur van Raytheon Technologies. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke controle door toezichthouders.

Terug naar nieuws overzicht
Security