Neem een kijkje in de keuken van Kaspersky's Global Research and Analysis Team
02-11-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Neem een kijkje in de keuken van Kaspersky's Global Research and Analysis Team

Altijd al willen weten hoe cyberbeveiligingsexperts te werk gaan? Op 12 november om 18:00 uur kunnen Reddit-gebruikers hun vragen rechtstreeks stellen aan Kaspersky's Global Research and Analysis Team (GReAT) en zo alles te weten komen over de meest geavanceerde hackeractiviteiten van dit moment, hoe het team opereert en hoe zij zelf een threat hunter kunnen worden.

Kaspersky's GReAT is een groep van meer dan 40 threat hunters verspreid over 22 landen die zich dagelijks toelegt op het ontdekken van geavanceerde bedreigingsactiviteiten. Dit varieert van cyberspionagecampagnes en geavanceerde persistente dreigingsactoren (APT), tot wereldwijde ransomware-epidemieën en ondergrondse cybercrime trends.

Sinds de oprichting in 2008 heeft GReAT allerlei kritische details onthuld over APT-campagnes en cybercriminele groepen. Een voorbeeld is de inmiddels bekende bende cyberovervallers Carbanak en de beruchte Equation. Ook toen de hackersgroep Cozy Duke / Cosy Bear in 2016 in het nieuws kwam vanwege de aanval op DNC-servers bracht GReAT hun activiteiten al langer in beeld.

Antwoord op al je cybersecurity-vragen

Reddit-gebruikers krijgen op 12 november een kijkje in de keuken van GReAT met inzichten uit eerste hand over hoe ze doen wat ze doen, maar ook tips en tricks met betrekking tot het vak. Bovendien is het, voor wie een carrière in cyberbeveiliging overweegt, een kans om te ontdekken wat er nodig is om het veld te betreden en waardevol advies te krijgen van de topexperts van dit moment.

Gebruikers kunnen hun vragen posten vanaf 12 november om 18:00 uur. Het enige dat ze hoeven te doen, is inloggen op hun Reddit-account en hun vraag posten op de speciale 'Ask Me Anything' AMA-pagina. Deze wordt dan direct beantwoord door een van Kaspersky's GReAT-teamleden. De live AMA-sessie eindigt om 21:00 uur.

Veldslagen in cyberspace uitgevochten

"Sommige van de grootste veldslagen van vandaag worden niet op de grond, maar in cyberspace uitgevochten in een dreigingslandschap dat alleen maar uitdagender wordt om te ontrafelen. Cybercriminelen upgraden regelmatig hun toolsets en beheersen nieuwe, meer geavanceerde manieren om hun doelen aan te vallen. We kunnen de wereld niet in ons eentje beschermen. De wereld heeft meer threat hunters nodig, dus kom alsjeblieft je vragen stellen”, zegt Costin Raiu, directeur van GReAT.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security