AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Nitro Enclaves aan

31-10-2020 | door: Witold Kepinski

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Nitro Enclaves aan

Amazon Web Services kondigt de algemene beschikbaarheid aan van AWS Nitro Enclaves, een nieuwe AmazonEC2-mogelijkheid die het voor klanten gemakkelijker maakt om zeer gevoelige gegevens veilig te verwerken.

AWS Nitro Enclaves helpt klanten het aanvalsoppervlak voor hun applicaties te verkleinen door een vertrouwde, sterk geïsoleerde en versterkte omgeving voor gegevensverwerking te bieden, aldus AWS.

Elke Enclave is een virtuele machine die is gemaakt met dezelfde Nitro Hypervisor-technologie die CPU- en geheugenisolatie biedt AmazonEC2-instances, maar zonder permanente opslag, geen beheerder- of operatortoegang en geen extern netwerk. Deze isolatie betekent dat applicaties die in een enclave draaien, ontoegankelijk blijven voor andere gebruikers en systemen, zelfs voor gebruikers binnen de organisatie van de klant. Met deze isolatie kan de eigenaar van de AWS Nitro Enclave starten en stoppen, of bronnen toewijzen aan een enclave, maar zelfs de eigenaar kan niet zien wat er in de AWS Nitro Enclaves wordt verwerkt.

AWS kondigt ook de lancering aan van AWS Certificate Manager (ACM) voor Nitro Enclaves, een nieuwe Enclave-applicatie die het voor klanten gemakkelijk maakt om Secure Sockets Layer / Transport Layer Security (SSL / TLS) -certificaten te beschermen en beheren voor hun webservers die op AmazonEC2.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud