ICT Group heeft een sterk derde kwartaal achter de rug.

Jos Blejie, CEO van ICT Group NV

30-10-2020 | door: Witold Kepinski

ICT Group heeft een sterk derde kwartaal achter de rug.

ICT Group heeft een sterk derde kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 7% naar 38,3 miljoen euro. De EBITDA winst steeg met 47% tot 4,7 miljoen euro. De EBITDA-marge steeg tot 12,2% in vergelijking met 8,8% in Q3 2019.

Jos Blejie (foto), CEO van ICT Group NV: “We zijn tevreden met de behaalde resultaten in het derde kwartaal. Het herstel dat in juni begon, zette zich tijdens de zomermaanden voort, waardoor de productiviteit tegen het einde van het derde kwartaal weer op het gewenste niveau kwam. Dit vertaalde zich tot nu toe in een positieve trend in de omzetgroei. De bedrijfsactiviteit maakte het mogelijk om vanaf juni weer personeel aan te werven, wat de organische groei in het derde kwartaal stimuleerde."

Blejie meldt verder: 'Tot op heden heeft COVID-19 een beperkte impact op de business, vooral op de detacheringsactiviteiten, terwijl de projectbusiness zich goed ontwikkelde. Onze nearshoring-activiteiten in Bulgarije blijven sterk presteren. De kostenbesparende maatregelen die in het eerste halfjaar werden genomen, werpen hun vruchten af, zoals blijkt uit de sterke stijging van de EBITDA in het derde kwartaal, resulterend in een solide verbetering van onze EBITDA-marge tot 12,2%. Hoewel onzekerheden met betrekking tot de COVID-19-pandemie onze zichtbaarheid beperken, verhogen we onze vooruitzichten voor de rest van het jaar op basis van de sterke resultaten van het derde kwartaal en de effecten van de genomen maatregelen. "

Terug naar nieuws overzicht