Commvault ziet terugkerende omzet groeien

Sanjay Mirchandani, president en CEO Commvault

31-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Commvault ziet terugkerende omzet groeien

Commvault maakt zijn financiële resultaten bekend voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 september 2020. De omzet steeg met 2 procent naar 171,1 miljoen dollar. het verlies liep op naar 41,2 miljoen dollar. Het verlies werd veroorzaakt door 40,7 miljoen dollar aan niet-contante waardeverminderingen op immateriële activa die werden geboekt bij de overname van Hedvig.

"We zijn tevreden met de solide financiële prestaties van dit kwartaal en liggen op schema om aanhoudende groei en uitbreiding van de bedrijfsmarge te realiseren", aldus Sanjay Mirchandani (foto), president en CEO. “ De portefeuille van Commvault is nog nooit zo sterk geweest. Aankondigingen van nieuwe producten, waaronder Commvault HyperScale X, Commvault DR en Metallic Cloud Storage Service, vertegenwoordigen een reeks first-mover-voordelen, die tegemoetkomen aan kritieke behoeften zoals cloudtransformatie en ransomware. "

De totale terugkerende omzet bedroeg 129,1 miljoen dollar, een stijging van 6% op jaarbasis. Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR), de geannualiseerde waarde van alle actieve terugkerende inkomstenstromen aan het einde van de rapportageperiode, bedroegen 483,5 miljoen dollar op 30 september 2020, 9% hoger dan op 30 september 2019. De omzet uit software en producten bedroeg 72,3 miljoen dollar. De omzet uit services bedroeg in het kwartaal 98,8 miljoen dollar.

De Hedvig-technologie is nu geïntegreerd in Hyperscale X-software en -apparatuur. De integratie van deze technologie vermindert de afhankelijkheid van externe leveranciers, stimuleert een zinvolle uitbreiding van de brutomarge op Hyperscale-technologie en verbetert de klantervaring.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud