Incomplete coronacijfers door prestatieproblemen van GGD-systeem
29-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Incomplete coronacijfers door prestatieproblemen van GGD-systeem

Het RIVM maakte gisteren 8.123 nieuwe besmettingen bekend. De cijfers zijn incompleet door prestatieproblemen van IT-systemen. Zo konden niet alle nieuwe meldingen van GGD's worden verwerkt in HP Zone.

Dit meldt een woordvoerder van de GGD weten aan AG Connect. GGD's maken gebruik van CoronIT voor triage, aanvragen, testafnames en het verstrekken van uitslagen. Dit systeem is gekoppeld aan HP Zone, waarin meldingen worden verzameld. Deze meldingen worden handmatig verwerkt.

Meer gebruikers dan verwacht

Op dit moment telt het systeem zo'n 4.000 gebruikers, meldt de woordvoerder. Het systeem is hierop niet berekend, wat leidt tot prestatieproblemen. Samen met de leverancier KPN en GGD GHOR Nederland wordt aan een oplossing voor de prestatieproblemen gewerkt.

Het is niet de eerste keer dat het systeem is getroffen door een storing. Ook afgelopen zaterdag kampte het systeem met problemen. Toen was de koppeling tussen CoronIT en HP Zone uit de lucht, waardoor meldingen niet konden worden doorgezet naar HP Zone. De problemen van zaterdag spelen geen rol bij deze nieuwe storing, meldt de woordvoerder.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, COVID-19