IBM tweakt IT infrastructuur portfolio voor hybrid cloud toepassingen

29-10-2020 | door: Witold Kepinski

IBM tweakt IT infrastructuur portfolio voor hybrid cloud toepassingen

IBM heeft een strategische uitbreiding van de mogelijkheden aangekondigd om klanten de flexibiliteit te bieden om te kiezen waar ze workloads willen inzetten, van on-premise tot de public cloud van IBM, en hun reis naar de hybride cloud voortzetten. De nieuwe en verbeterde oplossingen omvatten gecontaineriseerde software in IBM IT Infrastructure via IBM Cloud Paks en verbeteringen in gegevensopslag voor containers.

Volgens een recent door IBM in opdracht gegeven onderzoek van Forrester, "The Key to an Effective Hybrid Multicloud Strategy", verhoogt 85 procent van de respondenten de financiering voor IT-infrastructuur buiten de publieke cloud, wat suggereert dat organisaties blijven vertrouwen op zowel on-premise als private cloud. als onderdeel van hun technologiestack.

"De wereldwijde pandemie en de daaruit voortvloeiende economische ontwrichting hebben de behoefte aan snelheid en flexibiliteit vergroot en de plannen voor digitale transformatie versneld", aldus Tom Rosamilia , Senior Vice President van IBM Systems en voorzitter van Noord-Amerika . "Onze klanten verhogen hun investeringen in AI en cloud. Ze zijn snel bezig om de kosten te verlagen en de beveiliging te verbeteren met benaderingen als vertrouwelijk computergebruik en veerkracht, en IBM's hybride multicloud-strategie met Red Hat vormt het epicentrum van deze transformatie."

Veel van IBM's IBM Z- en Power Systems-klanten , die een sterke acceptatie signaleren, draaien momenteel proof -of-concept met Red Hat OpenShift on Z, en meer dan 100 zijn klaar om te starten. Bovendien gebruiken meer dan 40 IBM-klanten IBM Storage al als een persistente, hoogst beschikbare repository met sterke beveiligingsmogelijkheden voor OpenShift. Dit bouwt voort op een langdurige samenwerking tussen IBM IT Infrastructure en Red Hat en op eerdere investeringen in IBM Z-, LinuxONE- , Power- en Storage-aanbiedingen ter ondersteuning van Red Hat OpenShift, het toonaangevende Kubernetes-platform voor ondernemingen.

Tegenwoordig draaien meer dan 100 nieuwe LinuxONE- en Linux on Z-clients nu bedrijfskritische applicaties in de hybride cloud. Deze klanten zijn van alle groottes, van startups tot ondernemingen, en vertegenwoordigen sectoren variërend van gezondheidszorg, detailhandel, transport, financiële en technologische diensten tot de publieke sector.

IBM heeft nieuwe en aankomende mogelijkheden aangekondigd om klanten te helpen hybride cloud te implementeren met IBM IT Infrastructure, waaronder:

Mogelijkheid om AI in het hele bedrijf te brengen en databases te consolideren met IBM Cloud Pak for Data, al beschikbaar op IBM Power Systems , gepland voor november op IBM Z

Versnel de digitale transformatie en verbind cloud-native applicaties met bestaande workloads met IBM Cloud Pak for Integration op IBM Z

Snellere cloud-native ontwikkeling met geïntegreerde runtimes mogelijk gemaakt door IBM Cloud Pak for Applications voor IBM Z en Power Systems

Verbeterde zichtbaarheid, automatisering en beheer van de hybride multicloud met IBM Cloud Pak voor Multi-Cloud Management voor IBM Z en Power Systems

Permanente opslag en gegevensbescherming voor containerworkloads

IBM Storage brengt ook uitgebreide nieuwe en toekomstige verbeteringen aan zijn opslag- en moderne gegevensbeschermingsoplossingen. Deze zijn voornamelijk ontworpen om het snel groeiende container- en Kubernetes-ecosysteem te ondersteunen, inclusief RedHat OpenShift.

IBM Storage Suite for Cloud Paks breidt nu de ondersteuning uit voor container-native gegevenstoegang op Red Hat OpenShift. Deze suite is bedoeld om de grootste flexibiliteit te bieden voor continue integratie en continue levering aan teams die vaak bestanden, objecten en blokken nodig hebben als softwaregedefinieerde opslag. IBM Spectrum Scale voegt ook een volledig gecontaineriseerde client en run-time operator toe om toegang te bieden tot schaalbare datameren op elk Red Hat OpenShift-cluster. IBM Cloud Object Storage voegt ondersteuning toe voor het open source s3fs-bestand naar de objectopslaginterface gebundeld met Red Hat OpenShift.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, zal IBM IBM Spectrum Protect Plus verbeteren om de bescherming voor containers te verrijken. IBM Spectrum Protect Plus beschermt Red Hat OpenShift-omgevingen met een geïntegreerde ervaring die begint met de mogelijkheid om IBM Spectrum Protect Plus Server als een container in te zetten met behulp van een Red Hat OpenShift Operator.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud