Commvault lanceert Metallic BaaS in Europa

Bart Tournier, Sales Director Commvault

Commvault lanceert Metallic BaaS in Europa

Commvault Sales Director Bart Tournier.

28-10-2020 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

Commvault lanceert Metallic BaaS in Europa

In de VS konden organisaties Metallic Backup-as-a-Service (BaaS) en Metallic Cloud Storage Services al benutten. Nu is het ook beschikbaar in een aantal Europese landen. “Het voordeel is dat we hier praten over bewezen technologie”, zegt Commvault Sales Director Bart Tournier.

Paul Hollebon, Sales Engineering Director bij Commvault Benelux, legt uit dat het enige inspanning heeft gekost om deze dienst conform Europese regelgeving in te richten. “Dat heeft te maken met het feit dat de dienst moet voldoen aan de internationale standaarden voor dataverwerkende bedrijven, zoals ISO27001 en SOC II, én aan de aanvullende wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens die in Europa veel meer omvat dan in de VS. We zijn hierdoor volledig compliant met alle regelgeving van de GDPR, General Data Protection Regulation in geheel Europa, in Nederland vertaald naar de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming.”

In de gaten houden
Om aan de AVG te voldoen, moeten bedrijven zich houden aan strenge voorschriften aangaande beveiliging, aansprakelijkheid, vertrouwelijkheid en weerbaarheid. “Organisaties moeten te allen tijde weten waar hun data zich bevindt. Dat is heel moeilijk als je een gemengd platform hebt van meerdere cloudaanbieders in combinatie met een eigen serverruimte. Het overzicht van je data raak je al snel kwijt. Ook moet je er zeker van zijn dat je de juiste data op het juiste moment veilig kan stellen. Wij bieden een oplossing die alles goed in de gaten houdt en in één oogopslag laat zien hoe het ervoor staat. We nemen het werk van het maken van back-ups uit handen door dit aan te bieden als een dienst”, vertelt Tournier.

Tournier voegt eraan toe dat veel aandacht is geschonken aan onafhankelijk databeheer (sovereignty) om zeker te zijn van databescherming in alle mogelijke omstandigheden. De backup- en recovery dienst van Metallic strekt zich uit over publieke clouds en on-premise omgevingen en biedt hierdoor de voordelen van beide modellen; de lagere kosten, schaalbaarheid en offsite data beveiliging voor lange-termijn retentie in combinatie met de snelheid in herstel van bedrijskritische data van een on-premise infrastructuur.

Juist het gemak en snelheid in adoptie is het grote voordeel van Metallic, voert Hollebon aan. “Je hoeft zelf dus niet een complexe evaluatie van alle publieke cloudleveranciers te gaan voeren, waarbij je kunt denken aan de verborgen kosten van egress, keuzes in compute-instanties en verschillende storage tiers en de benodigde tijd voor een effectieve implementatie. Veel ondernemingen beschikken niet over de nodige expertise, tijd of resources om dit alles goed in te regelen en lopen daarbij het risico om tegen onvoorziene kosten aan te lopen. Onze oplossing neemt al dat werk voor haar rekening en rapporteert vanuit een simpele gebruikersinterface op basis van een SLA. Een bijkomend voordeel voor onze klanten is de continue kostenbesparing als resultaat van de de-duplicatie binnen een hybride cloudomgeving.”

Met Microsoft
De Metallic BaaS-toepassing heeft in nauwe samenwerking met Microsoft handen en voeten gekregen, aldus Tournier. “Wij weten dat, vooral in Benelux, veel organisaties werken met Microsoft Office 365. Deze dienst voorziet in basisbescherming van de Azure-omgeving. Met Metallic is er een holistische databescherming, zowel binnen als buiten Azure, en bieden wij een aanvullende eDiscovery-functionaliteit op basis van keywords voor compliance-doeleinden. Daarnaast biedt de op Azure gebaseerde Metallic Cloud Storage Service een anti-ransomware platform voor een ‘air-gapped’ kopie van klantendata. Volgens Tournier is het aantal malware-aanvallen sinds de coronacrisis begon exponentieel gestegen. “Met Metallic krijgen de criminelen geen kans. Wij bieden op een voorspelbare en kostenefficiënte wijze de gewenste gegevensbescherming.”

Dichterbij
Metallic is dus sinds kort (ook) beschikbaar in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Ierland, Israël, Luxemburg en Zweden. “Wij hebben gekozen voor landen die voorop lopen met cloudgebruik”, legt Tournier uit. “Want daar is het belang van een efficiënt beheer en goede bescherming het grootst. Klanten hebben hier blijkbaar veel behoefte aan, want wij hadden al aanvragen binnen voordat we de Metallic-oplossing hier naar de markt brachten.”

Er zijn overigens drie manieren om met Metallic aan de slag te gaan. Het is mogelijk om via de website van Commvault een proefversie van dertig dagen te verkrijgen. Of je koopt de toepassing via een partner van het databeschermings-bedrijf. Een derde mogelijkheid is het rechtstreeks als cloud-native dienst via de Azure Marketplace af te nemen.
“Het doel is in elk geval om cloudgebruik dichterbij te brengen door gebruiksgemak, versnelde adoptie, automatisering van processen en voorspelbare, kostenefficiënt databeheer. Kortom: door doelmatige databescherming.”

Eerste prijs
Archana Venkatraman, Associate Research Director, Cloud Data Management bij IDC Europe stelt dat IT-afdelingen onder druk staan om minder geld uit te geven, weerbaarheid te vergroten, en data beter te beschermen tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen. “Uit ons onderzoek blijkt dat 93 procent van de organisaties het doelwit is geweest van malware aanvallen in 2019. En de meerderheid heeft te maken gehad met succesvolle aanvallen of meerdere aanvallen. Er valt veel winst te behalen met de juiste strategie voor databescherming.” Hij meent dat er een grote behoefte bestaat aan een BaaS-oplossing.

Tournier eindigt – niet zonder trots - met te zeggen dat Metallic aan de haal ging met de Best of VMworld 2020 prijs in de categorie Resilience and Recovery. “Dat zegt toch wel iets!”

Door: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht
Security