Awingu tweakt software voor veilig thuiswerken

28-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Awingu tweakt software voor veilig thuiswerken

Awingu haar nieuwste versie: Awingu 5.0. Thuiswerken is nog nooit zo noodzakelijk geweest als vandaag. Meer dan ooit moet dit dan ook op een veilige manier gefaciliteerd kunnen worden. Met deze release evolueert Awingu verder in het “Zero Trust” beveiligingsdomain.

Awingu gelooft sterk in het “Zero Trust”-cybersecurityconcept. Zero Trust is een allesomvattende strategie die toestellen, gebruikers, netwerken, analytics, enz. omvat. Het gaat verder dan één enkele oplossing of vendor. De mantra van de Zero Trustfilosofie is: “vertrouw nooit, verifieer altijd”. Bijvoorbeeld: het is niet omdat een gebruiker het paswoord van zijn VPN kent, dat alle activiteit na de authenticatie te vertrouwen is. Awingu past mooi in dat concept en gaat met haar 5.0-release nog een stap verder.

Awingu geeft gebruikers van eender waar toegang tot bedrijfssoftware, VDI of zelfs lokale desktops via een browser. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld laptops gebruiken die door hun bedrijf gekocht en beheerd worden, maar ze kunnen evenzeer hun persoonlijke toestel gebruiken (Bring Your Own Device, BYOD). “Door BYOD te gebruiken kunnen bedrijven heel snel thuiswerk uitrollen, en daarenboven kunnen ze nog eens tot 45% van de kosten voor werkplek en werkplekbeheer besparen”, vertelt Arnaud Marlière, CMO bij Awingu. Danzij de “Zero Trust”-beveiliging van Awingu kan dat niet alleen voordelig, maar ook veilig: geen lokale data op de toestellen, een geëncrypteerde verbinding, sterke authenticatie met MFA (ipv een simpel paswoord), “context-awareness” (bijvoorbeeld toegang tot gevoelige landen vanuit bepaalde landen blokkeren), of een volledige gebruiksaudit.

Meer informatie over de 5.0-release is te vinden op www.awingu.com.

Terug naar nieuws overzicht