Zadig&Voltaire omarmt de cloud en kiest voor Infor CloudSuite Fashion
27-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zadig&Voltaire omarmt de cloud en kiest voor Infor CloudSuite Fashion

Het Franse kledingmerk Zadig&Voltaire moderniseert de kern van zijn IT-systeem met de Infor CloudSuite Fashion. Hiermee kan het modemerk structurele efficiëntieverbetering doorvoeren die merkbaar zijn in alle gelederen van de organisatie: van productie tot distributie en operatie.

Zadig&Voltaire is actief in meer dan dertig landen wereldwijd. Jaarlijks lanceert het modemerk twee grote collecties, die worden afgewisseld met vijf losse productlanceringen. Verdeeld over het jaar worden daarnaast tien capsulecollecties gepresenteerd. Met de Infor CloudSuite Fashion implementeert Zadig&Voltaire een ERP-oplossing uit de cloud met functies die tal van branche-specifieke processen vergemakkelijkt: van het managen van de aankopen en bijbehorende bestellingen tot aan het beheer van leveranciers en de organisatie van de bevoorradingsketen.

De implementatie van de Infor CloudSuite Fashion zorgt voor stroomlijning van de bedrijfsprocessen die verder gaat dan alleen een upgrade van het IT-systeem. "Onze doelstelling is om de juiste hulpmiddelen in te zetten om de groei van het bedrijf te ondersteunen en te begeleiden, zowel op het gebied van productie als op het gebied van distributie", aldus Fabien Delivré, de nieuwe IT-directeur van Zadig&Voltaire die verantwoordelijk is voor het project. “Omdat onze teams jong zijn, en een echte behoefte hebben aan digitaal, wilden we onze medewerkers snel kunnen bevrijden van taken met een lage toegevoegde waarde, zodat ze zich kunnen concentreren op hun respectieve kernactiviteiten.”

Tijdens de selectieprocedure hanteerde Zadig&Voltaire drie principes als de leidraad. De nieuwe oplossing moest allereerst het maken van simpele en functionele keuzes faciliteren om de adoptie binnen de teams zo groot mogelijk te maken. Daarnaast moest het een standaardproduct worden om het onderhoud te vereenvoudigen. Ten derde moest het haalbaar zijn om bedrijfsprocessen met de tool te monitoren. Een cloud-oplossing was geen absolute vereiste, maar toen Infor de voordelen hiervan presenteerde, was de IT-afdeling snel overtuigd. De functionaliteiten van de suite, en de referenties van gebruikers in de mode-branche maakte de keuze voor de Infor CloudSuite extra aantrekkelijk.

De oplossing, die in samenwerking met Infor-implementatiepartner CGI wordt gerealiseerd, zal naar verwachting uiterlijk in April 2021 definitief worden opgeleverd voor meer dan 250 Zadig&Voltaire gebruikers.

"We zijn tevreden over de voortgang van het project tot nu toe. Deze moet over een periode van 16 maanden volledig worden geïmplementeerd en dat is een uitdaging voor een bedrijf als dat van ons. Zowel de goede verstandhouding tussen de teams van Infor en CGI als hun professionaliteit in termen van luisteren en kennis van onze zakelijke kwesties, zijn echt een pluspunt", aldus Delivré. "Dankzij Infor CloudSuite Fashion kunnen we met een gerust hart naar de toekomst kijken en de evolutie van onze multi-channel-strategie goed managen".

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP, Deals