Telindus kiest Nutanix Xi Beam voor Telindus Cloud Insight as a Service

27-10-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Telindus kiest Nutanix Xi Beam voor Telindus Cloud Insight as a Service

Telindus, autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms, zet Nutanix-technologie in voor de Telindus Cloud Insight as a Service. Het bedrijf maakt gebruik van Xi Beam, de SaaS-oplossing van Nutanix.

Met Xi Beam biedt Telindus inzicht in de patronen van cloudconsumptie, waarbij machine-intelligence wordt ingezet om zowel compliance-maatregelen te optimaliseren als kostenefficiëntie te maximaliseren. Het stelt operators in staat om met eenvoudig beveiligingskwetsbaarheden op te lossen en cloudresources te sizen. Daarnaast kunnen geautomatiseerd policies worden gecreëerd om continu hoge niveaus van compliance en efficiëntie te monitoren en te behouden. Met zijn uitgebreide machine learning-mogelijkheden vormt Xi Beam het hart van de Telindus-service.

Abonnementsservice

Cloud Insight as a Service-klanten kunnen zich eenvoudig aanmelden voor een maandelijkse Netflix-achtige abonnementsservice. Ze bieden read-access tot hun clouddiensten (op AWS of Microsoft Azure) en laten het scannen, analyseren en interpreteren over aan Telindus. In ruil daarvoor krijgen ze hun eigen persoonlijke cloud-expert beschikbaar die kan toelichten wat Beam vindt en aanbevelingen kan geven. Verder stelt Xi Beam Telindus in staat klanten te garanderen dat hun cloud structureel voor ten minste 90% voldoet aan security-governance-vereisten en voor 95% kostenefficiënt is.

De resultaten kunnen verrassend zijn, legt Telindus Product Lead Ruud Oude Maatman uit: “Wanneer klanten beginnen, zijn ze doorgaans rond de 45-50% compliant, wat betekent dat ze ongeveer de helft van de uitgebreide compliance-controles van de Beam-software niet doorstaan. In samenwerking met de klant kunnen we dat binnen de eerste drie maanden verbeteren en die 90%-garantie realiseren. Hetzelfde geldt voor kostenefficiëntie. En als we onder het garantiepercentage uitkomen voor een van beide, dan verlagen we het abonnementstarief totdat ze weer op schema liggen.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud