Nederlander hackt Twitter-account van Donald Trump
22-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nederlander hackt Twitter-account van Donald Trump

Een Nederlander heeft het Twitter-account @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump gehackt. Dat meldt RTL Nieuws. De Nederlander, ethisch hacker Victor Gevers, heeft geen tweets verstuurd of privéberichten ingezien, maar had dat wel kunnen doen.

Trump gebruikte volgens Gevers het wachtwoord 'maga2020!', de vaak gebruikte afkorting voor Trumps slogan Make America great again. Er zou ook geen extra beveiliging voor het account zijn ingesteld, zoals tweestapsverificatie. Gevers meldde al vele duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op het internet. Het kostte hem zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, zo stelt hij tegen Vrij Nederland.

RTL Nieuws en Vrij Nederland konden het bewijs inzien dat Gevers wel degelijk toegang had tot Trumps Twitter. 'Ik dacht 'Oh God' toen ik was ingelogd', vertelt Gevers tegen RTL Nieuws. 'Ik wilde juist dat het me niet lukte om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo'n belangrijk account.'

Het is niet de eerste keer dat Gevers binnendringt in het Twitter-account van Trump. In 2016 lukte het hem om samen met twee vrienden toegang te krijgen. Toen was het wachtwoord 'yourefired', dat Gevers samen met zijn twee hackervrienden had aangetroffen tussen gelekte LinkedIn-wachtwoorden.

Als ethisch hacker waarschuwt Victor Gevers personen of organisaties op kwetsbaarheden in de hoop die te verhelpen. Via via legde Gevers contact met de Amerikaanse geheime dienst om zijn recente hack van Trumps Twitter-account te melden.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Security