Atos ziet omzet zakken en doet drie overnames

Atos ceo Elie Girard

23-10-2020 | door: Witold Kepinski

Atos ziet omzet zakken en doet drie overnames

Atos zag zijn omzet in het derde kwartaal van 2020 met 3,5 procent dalen naar 2,64 miljard euro. Verder zijn er drie overnames gedaan.

Atos ceo Elie Girard meldt: “Onze voortdurende voorjaarstransformatie stelt de groep in staat om zich snel aan te passen aan de behoeften van de klant in elke branche. Voor Q3 heeft dit geresulteerd in een recordhoog orderboek (zelfs zonder Siemens vernieuwing en uitbreiding) en een recordhoge pijplijn van commerciële aanbiedingen. Dankzij onze 105.000 collega's die aan deze transformatie zijn begonnen, boekt de Groep zowel kwalitatief als kwantitatief succes. Ons bedrijf in Digital, Cloud, Security en Decarbonization groeit snel en verandert het profiel van de Groep aanzienlijk . Dit kwartaal werd uiteraard ook gekenmerkt door de vernieuwing en uitbreiding van ons strategisch partnerschap met Siemens. Al met al zal dit zeer hoge niveau van commerciële activiteit het inkomstenherstel ondersteunen dat in Q3 is begonnen en de terugkeer naar groei in 2021.

De teams van de Groep hebben tijdens het kwartaal ook de pionierspositie van Atos in vele opzichten versterkt. Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Atos opnieuw erkend als de leider van zijn sector. Ons aanbod op het gebied van decarbonisatie vindt een grote belangstelling van onze klanten met verschillende handtekeningen al in Q3. Onze technologische vooruitgang op sleutelgebieden zoals computergebruik of cloud is verder gegaan in de context van grote Europese plannen voor high-performance computing en quantum computing, evenals het Gaïa-X-initiatief waarvan Atos een van de oprichters is."

Ten slotte kondigt de Groep, in het kader van haar M & A-strategie op het gebied van cyberbeveiliging en digitale uitbreidingen, drie nieuwe overnames aan. Er is een overeenkomst getekend om exclusieve onderhandelingen aan te gaan over de overname van Edifixio ,een in cloudadvies en -integratie gericht op Salesforce, Amazon Web Services, Microsoft Azure gevestigd in Frankrijk met 380 medewerkers. Verder is een overeenkomst getekend voor de overname van Eagle Creek , een Amerikaans bedrijf op het gebied van digitale technologie en managementadvies dat gespecialiseerd is in Salesforce met 250 werknemers. Tot slot heeft Atos een overeenkomst getekend om SEC Consult over te nemen , een wereldwijde speler op het gebied van cybersecurity-consulting en penetratietesten, actief in de DACH-regio en in Azië met 200 werknemers.

Terug naar nieuws overzicht