Splunk tweakt Cloud en Enterprise toepassingen
22-10-2020 | door: Redactie

Splunk tweakt Cloud en Enterprise toepassingen

Splunk, leverancier van het Data-to-Everything-platform, maakt de nieuwste verbeteringen aan Splunk Cloud en Splunk Enterprise bekend. De innovaties maken data de kern van elke beslissing, vraag en actie op het gebied van IT, security en observability. Zo kunnen klanten hun Cloud-transformatie versnellen vanuit één modern dataplatform. Splunk Enterprise 8.1 is nu overal beschikbaar – met sterk verbeterde productiviteit, inzichten en gestroomlijnd beheer, aldus het tech bedrijf.

“De overstap naar de Cloud en digitale technologie is stevig versneld in het datatijdperk en organisaties passen zich aan de nieuwe werkomgevingen aan. Cloudoplossingen zijn nodig, zodat deze organisaties kunnen opschalen en zich verder kunnen aanpassen,” aldus Sendur Sellakumar, Chief Product Officer bij Splunk. “De toepassingen van Splunk bieden snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit met nieuwe zoek- en mobiele functionaliteiten die organisaties helpen bij hun Cloud-transformatie. Daarmee kunnen klanten niet alleen slagen, maar ook floreren in het datatijdperk.”

Door het gebruik van een multi-cloud-strategie transformeert Nasdaq de manier waarop het producten en diensten levert aan zijn klanten over de hele wereld. Brad Peterson, Chief Technology & Information Officer van Nasdaq, ontmoette Sendur Sellakumar voor een virtueel interview op .conf20 om de cloud-transformatie van Nasdaq te bespreken. “Data vormt de kern van wat we doen bij Nasdaq. We moeten grote hoeveelheden data snel en veilig verwerken, en met onze Cloud-transformatie is dat mogelijk zonder problemen,” aldus Brad Peterson, van Nasdaq. “Splunk is een strategische partner in onze Cloud-transformatie en biedt ons data-inzichten die het mogelijk maken innovatieve oplossingen aan onze klanten te bieden.”

Gebruikers kunnen nu hun data-strategie gemakkelijker bepalen en data beter inzien

Splunk maakt de overstap naar de Cloud gemakkelijker met investeringen in Cloud-native technologie en toepassingen. Door het versnelde releaseschema van Splunk Cloud kunnen klanten sneller time to value (TTV) realiseren, met onmiddellijke toegang tot de nieuwste functies. Splunk maakt het importeren van data sneller en betrouwbaarder met nieuwe streammogelijkheden. Daarnaast biedt het gebruikers meer keuzevrijheid bij het verplaatsen van hun workloads naar de Cloud. Met de Splunk Operator voor

Kubernetes – vooralsnog als bètaversie – kunnen klanten simpel Splunk Enterprise implementeren en beheren in een Kubernetes-infrastructuur.

Tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie, .conf20, introduceert Splunk de Splunk Machine Learning Environment (SMLE). SMLE is een nieuwe toepassing voor advanced analytics, data science en machine learning, gecombineerd met updates voor Splunks welbekende toepassingen. Daarmee stelt Splunk IT-, security- en observability-klanten in staat de interactie met hun data aan te gaan en gaandeweg inzichten te vergaren uit hun klant-gemanagede en Cloud-omgevingen.

Deze updates omvatten:

Splunk Machine Learning Environment (SMLE) is een nieuwe, specifieke oplossing die het gemakkelijker maakt om machine learning-modellen en -algoritmes te bouwen en in gebruik te nemen. Op die manier helpt het om de waarde van data in Splunk ten volste te benutten. SMLE vereenvoudigt de end-to-end machine-learning lifecycle en biedt een snellere productietijd met vlugge implementatie, gecentraliseerd modelbeheer en geautomatiseerde monitoring op schaal. Naarmate het datavolume toeneemt, brengt SMLE de data samen in één platform om inzichten zo snel mogelijk te kunnen tonen. SMLE-bèta is vanaf vandaag beschikbaar voor klanten.

De nieuwste versie van Splunk Data Stream Processor (DSP) helpt gebruikers hun datastreaming-mogelijkheden uit te breiden voor multi-cloud-omgevingen, waaronder Google Cloud en Azure Event Hub. Daarbij kunnen gebruikers nu hun dataverstrooiing aanpakken met de ML-powered Splunk DSP 1.2. Dankzij de nieuwe mogelijkheden op de stream gaan ze namelijk verder dan wat mensen kunnen. Splunk DSP verrijkt gegevens met de ML-functionaliteit, minimaliseert de compute load en maakt downstream-zoekopdrachten nauwkeuriger en efficiënter. Daarmee biedt het extra waarde voor IT-, security- en observability-teams. Splunk DSP zal later dit jaar ook beschikbaar zijn voor de Cloud.

Splunk Connected Experiences-updates helpen klanten on-the-go aan data-inzichten en verbeteren de productiviteit van medewerkers – ongeachte waar ze zich bevinden. Splunk Augmented Reality introduceert een nieuwe functie voor remote collaboration, waarmee gebruikers vanuit twee verschillende plaatsen kunnen samenwerken en communiceren in een shared experience. Met Splunk TV kunnen gebruikers nu centraal meerdere tv's bedienen zonder dat ze op hetzelfde netwerk aangesloten hoeven zijn. Splunk TV is nu beschikbaar op zowel Android TV als Fire TV en in de App Store op Apple TV. Splunk Virtual Reality is nu ook overal beschikbaar. De 3D-ervaring biedt gebruikers de mogelijkheid om de data te vinden die ze nodig hebben om data visueel op schaal te vergelijken en trendanalyses te vereenvoudigen.

Splunk helpt klanten met hun Cloud-traject met Splunk Cloud op Google Cloud

Splunk breidt daarnaast de toegang tot data uit en helpt gebruikers te slagen in een Cloud-first world door de strategische samenwerking met Google Cloud te versterken. Deze partnership maakt snellere innovatie mogelijk met on-demand opschaling en flexibiliteit bij het kiezen van Cloud-native Splunk Cloud-services. Splunk Cloud op Google Cloud is nu overal verkrijgbaar. Het biedt klanten end-to-end zichtbaarheid in alle Google Cloud-, multi-cloud- en hybride omgevingen.

“Data met Context (informatie) is misschien wel het meest strategische element voor The Auto Club Group om de beste veiligheid, beveiliging en gemoedsrust te kunnen bieden aan miljoenen AAA-leden,” aldus Gopal Padinjaruveetil, Chief Information Security Officer bij The Auto Club Group. “Met de sterke combinatie van Splunks Data-to-Everything-platform en de beveiligde infrastructuur van Google Cloud versterken we de zichtbaarheid in onze cloud-, multi-cloud- en hybride omgevingen. Zo kunnen we onze leden zo goed mogelijk beschermen. Splunk Cloud op Google Cloud helpt ons aanzienlijk bij het stimuleren van onze bedrijfsflexibiliteit en –waarde en heeft besluitvorming met behulp van data tot een kerncompetentie gemaakt voor onze organisatie.”
Voor meer informatie over de oplossingen van Splunk gaat u naar de website van Splunk.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud