Cloud Foundry gaat Kubernetes volledig ondersteunen

Cloud Foundry gaat Kubernetes volledig ondersteunen

21-10-2020 | door: Witold Kepinski

Cloud Foundry gaat Kubernetes volledig ondersteunen

Cloud Foundry Foundation kondigde afzonderlijk belangrijke updates aan voor drie van zijn meest kritieke projecten: cf-for-k8s, KubeCF en Stratos introduceren elk nieuwe functies die de unificatie van Cloud Foundry en Kubernetes onderstrepen om de ontwikkeling van cloud-native software te vereenvoudigen. Hiermee ondersteunt Cloud Foundry volledig Kubernetes.

Hoogtepunten zijn onder meer:

Cf-for-k8s v1.0: nieuwe functies bieden modulariteit en flexibiliteit, zonder de productiviteit van ontwikkelaars in gevaar te brengen.

KubeCF v4.5: Nieuwe release bevat productieklare Eirini, nu ondersteund in commerciële distributies van Cloud Foundry.

Stratos v4.2: Nieuwe updates voegen het beheer van Kubernetes en Helm toe aan het project.

"Ontwikkelaars kiezen voor Cloud Foundry omdat het hun workflows vereenvoudigt in een steeds ingewikkelder cloud-native landschap, en omdat Cloud Foundry de bewezen ontwikkelaarservaring voor Kubernetes is", aldus Chip Childers, uitvoerend directeur van Cloud Foundry Foundation. "Cloud Foundry Summit biedt een natuurlijke ontmoetingsplaats voor de makers en gebruikers van Cloud Foundry en Kubernetes om best practices te delen, roadmaps voor projecten uit te stippelen en de volgende generatie Cloud Foundry-technologieën voor te stellen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud