Lenovo verwacht sterke groei van PC-business

Lenovo topmanager Gianfranco Lanci

22-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo verwacht sterke groei van PC-business

De Europese Lenovo topmanager Gianfranco Lanci voorspelt de ‘wedergeboorte’ van de PC-business door de coronacrisis. Hij zei dit tijdens de digitale editie van het Canalys Channels Forum.

Gianfranco Lanci deed deze uitspraak samen met de Lenovo CEO Yang Yuanqing. Volgens hen is het tijdperk van de dalende PC-business voorbij. "Een jaar geleden had niemand de gebeurtenissen van 2020 kunnen voorspellen", aldus Yang Yuanqing. De pandemie heeft voor ons bedrijf voor veel uitdagingen gezorgd, maar het heeft ook de digitalisering versneld, waarbij de vraag naar ’personal computers is gestegen,

Volgens Lanci zullen volgend jaar wereldwijd 300 miljoen pc's worden verkocht, 20 tot 30 miljoen meer dan in 2020. Dit wordt beaamd door Lenovo channel baas Fiona O'Brian in een gesprek met Dutch IT-Channel. Volgens haar groeit de vraag naar pc’s , omdat gebruikers ermee willen werken, leren en communiceren. "Daardoor groeit de PC-markt momenteel sterk."

Hongarije

Lenovo COO Che-Min Tu zegt dat de coronacrisis in sommige sectoren leidt tot een enorm stijgende vraag naar CPU's en notebooks diplays die nu juist erg schaars zijn geworden. De voorraden zijn volgens Tu vrijwel op. O'Brian benadrukt dat een nieuwe Lenovo fabriek in Hongarije de beschikbaarheid van alle producten van de fabrikant voor de Europese markt zal verbeteren.

Lenovo zegt verder dat de overstap naar het thuiskantoor en de grotere vraag naar e-learning tools katalysatoren zijn voor het verbeteren van hun eigen hardware. De fabrikant legt nu onder meer nadruk op snellere 5G-mogelijkheden en de integratie van betere camera- en audiofuncties in al zijn producten.

Servers in trek

Tot slot zijn er veel kansen voor resellers met het datacenter aanbod van storage, servers en high performance computing (HPC) van Lenovo, zo besluit Fiona O’Brian. “Lenovo wist in de Benelux sterk te groeien met zijn x86 servers aanbod, onder andere door de grote vraag van service providers die veel workloads en data moeten verwerken.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht