HPE wil meer MKB-bedrijven als klant

HPE CEO Antonio Neri

21-10-2020 | door: Witold Kepinski

HPE wil meer MKB-bedrijven als klant

HPE CEO Antonio Neri (foto) wil met resellers groeien rond zijn  GreenLake as-a-service diensten, het Aruba Edge Services Platform en in het MKB. Dit meldt hij in een keynote tijdens het digitale Canalys Channels Forum.

Enerzijds zegt Neri dat HPE van GreenLake cloud services een zeer winstgevende onderneming wil maken voor partners. Er zullen kortingen zijn tot 70 procent en hij beloofde scherpe prijzen. De HPE GreenLake Cloud-services zijn verrijkt met machine learning, container management, virtualisatie, infrastructure-as-a-service (IaaS), data protection en Containers-as-a-service. (CaaS).

HPE meldt verder GreenLake inmiddels meer dan 4 miljard dollar aan contractwaarde heeft gegenereerd en een verlengingspercentage heeft van 99 procent. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat tegen 2024 meer dan 75 procent van de infrastructuur op edge locaties en bijna de helft van de infrastructuur in datacenters van bedrijven gedeeltelijk of in totaal zal worden verbruikt via een as-a-service model, zo onderbouwt HPE.

Edge

HPE ziet verder veel kansen rond edge networking, zoals met zijn Aruba Edge Services Platform. Het geautomatiseerde edge-to-cloud-platform kan gegevens continu en over domeinen heen analyseren, SLA's garanderen dat gevaren als onbekende devices in het netwerk direct worden opgemerkt, waardoor zaken snel worden beveiligd.

Cloud 28+

Verder benadrukt Neri dat HPE zich in 2021 meer wil richten op het MKB en op middelgrote bedrijven, zoals in Nederland. Neri pleit ervoor dat HPE-resellers en serviceproviders, onder andere via het cloud 28+ platform, samen moeten werken om succesvolle partnerschappen op te bouwen en daardoor goede toepassingen aan klanten te leveren.  "We zullen partners in staat stellen synergiën te ontwikkelen om MKB-klanten te kunnen helpen bij het vinden van de juiste draadloze oplossingen om te voldoen aan hun off-premise zakelijke vereisten. We positioneren onszelf daarbij als ‘trusted advisors’.”

Partner Ready

Neri zegt dat HPE goed in het MKB kan groeien met zijn Partner Ready-programma voor resellers, VARs, technologiepartners, service providers en OEM-partners. “Volgend jaar zullen we onze focus op het MKB vergroten voor partners en zullen we verbeteringen en nieuwe initiatieven, promoties en oplossingen introduceren om onze partners in staat te stellen de verkoop van HPE-toepassingen te vergroten.”

XaaS

HPE’s wereldwijde channel manager George Hope zegt dat zijn bedrijf alle opties benut om in het MKB verder te groeien, zoals met GreenLake as-a-service- diensten(XaaS). Hij moedigt partners mee te gaan in de digitale reis en de as-a-service-strategie van HPE. Hij voorziet veel nieuwe kansen in het tijdwerk van digitale business, waarbij alles draait om data inzicht, als klantgedrag en klantgegevens. “We gaan van het informatietijdperk naar het ‘Tijdperk van Inzicht’ (Age of Insight).”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud