Gartner Enterprise Low-Code Magic Quadrant kent veel leiders

20-10-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Gartner Enterprise Low-Code Magic Quadrant kent veel leiders

De meest recente 2020 Gartner Enterprise Low-Code Magic Quadrant kent veel leiders. Dat zijn Salesforce, Appian, OutSystems, Mendix, Microsoft en ServiceNow. Het rapport beoordeelde in totaal18 leveranciers en hun productaanbod.

Oracle APEX is de enige Challenger ofwel uitdager. Visionaries zijn Oracle Visual Builder, Zoho, Pega en het Nederlandse Betty Blocks.

Niche spelers zijn AgilePoint, Quick Base, Creatio, Newgen, Kintone, AuraQuantic, ProntoForms en TrackVia.

Volgens Gartner "staan IT-leiders voor steeds grotere uitdagingen op het gebied van de levering van applicaties. Tekorten aan ontwikkelaars en uitdagingen op het gebied van vaardigheden zijn van invloed op hun vermogen om op een snelle en betrouwbare manier steeds meer bedrijfsautomatisering te leveren. Als reactie daarop hebben de leveranciers van low-code applicatieplatforms (LCAP's) het gemak waarmee bedrijfsapplicaties kunnen worden geleverd verbeterd, middels het aanbieden van uitgebreidere capabilities waar kleinere en minder gespecialiseerde development teams voor nodig zijn".

Bovendien zegt Gartner: "Tegen 2023 zal meer dan 50% van de MKB’s en grotere ondernemingen een LCAP hebben geadopteerd als een van hun strategische applicatieplatforms."

Gartner geeft tot slot aan aan: “In 2024 wordt low-code gebruikt bij 65% van alle activiteiten voor applicatie-ontwikkeling.”

De snelle adoptie van low-code applicatie-ontwikkeling in organisaties wordt volgens Garner gedreven door de snelle en grote vraag van digitale bedrijven. Daarbij helpt low-code bij het betrekken van niet technische ‘citizen developers’ bij het applicatie-ontwikkelingsproces als onderdeel van initiatieven voor digitale transformatie, aldus Gartner.

Door: Witold Kepinski

 

 

Terug naar nieuws overzicht