Proact breidt samenwerking uit met Nvidia met focus op AI en datamanagement
19-10-2020 | door: Witold Kepinski

Proact breidt samenwerking uit met Nvidia met focus op AI en datamanagement

De Europese VAR Proact blijft voortbouwen op zijn capaciteiten als klantpartner voor kunstmatige intelligentie (AI) projecten. De specialisatie van Proact op het gebied van data management en de status van elite-partner bij wereldleider Nvidia creëert nieuwe kansen voor klanten om gebruik te maken van moderne AI-systemen, aldus Proact.

Als datamanagementspecialist wordt Proact vaak geconfronteerd met klantvereisten waarbij de oplossing vertrouwt op geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Gezien hun enorme rekenkracht hebben AI-systemen ook een infrastructuur nodig met bijpassende prestaties, niet in de laatste plaats om grote hoeveelheden data te organiseren en vervolgens waarde te creëren uit klantdata, aldus de VAR

In de huidige markt is Proact uniek gekwalificeerd als AI-partner voor sectoren als de gezondheidszorg en het hoger onderwijs. Er zijn grote implementatieprojecten uitgevoerd voor enkele van de toonaangevende AI-onderzoekssites van Zweden, aan de universiteit van Linköping (AIDA) en de Örebro-universiteit en aan de Turku University of Applied Sciences in Finland.

”De AI-markt heeft een groot toekomstpotentieel voor Proact. Dankzij onze sterke capaciteiten op het gebied van gegevensbeheer en infrastructuur hebben we een uitstekende positie om meer en grotere opdrachten aan te nemen naarmate de markt evolueert en nieuwe commerciële toepassingen levensvatbaar worden ”, zegt Jonas Hasselberg (foto), CEO en President van Proact.

Terug naar nieuws overzicht