Redactie - 16 oktober 2020

Pulse ontwikkelt next-level ERP

Pulse ontwikkelt next-level ERP image

Microsoft Dynamics 365-specialist Pulse neemt het initiatief voor de ontwikkeling van een ‘next-level ERP’ genaamd IRP. Een community die kennis over de branche en techniek samenbrengt én de samenwerking en ketenintegratie in de industrie bevordert, dát is wat het Industry Resource Platform (IRP) nastreeft, aldus Pulse. Door de krachten te bundelen, wordt gewerkt aan next-level ERP: een informatieplatform dat de brug slaat tussen de ERP-systemen van de verschillende ketenpartners.

IRP vereenvoudigt volgens Pulse het outsourcingproces door realtime inzicht te geven in onder meer orderstatus en beschikbare capaciteit, met als doel: geen grote, kostbare tussenvoorraden meer, ‘local for local’ uitbesteding en vergroening van de branche. Het is een cloud-gebaseerd platform met opensourcesoftware, dus iedereen kan zijn steentje bijdragen. Het maakt de automatische uitwisseling van informatie over orders mogelijk tussen bijvoorbeeld de software van toeleveranciers en het Dynamics 365 van de uitbesteders.

IRP richt zich in de eerste plaats op MKB+ bedrijven in de (maak)industrie. Veel daarvan hebben hun ERP goed op orde. Meer dan de helft van de Pulse-klanten heeft zelfs al de overstap naar de cloud gemaakt met Microsoft Dynamics 365. Hierdoor is de interne communicatie over bijvoorbeeld orders, planningen, facturatie, verzendingen en wijzigingen vaak al goed geregeld. Tussen bedrijven is dat een ander verhaal, aldus Pulse. Er wordt nog veel over en weer gebeld en gemaild over orders, en informatie uit het ene ERP-systeem wordt handmatig overgetypt in het andere. Met alle (communicatie)fouten van dien. Omdat de ERP-systemen van de verschillende ketenpartners niet goed op elkaar zijn aangesloten, is het lastig om realtime inzicht te krijgen in de status van een order en de capaciteit bij leveranciers. Wijzigingen doorvoeren is ook niet eenvoudig, waardoor het proces onnodig vertraagd wordt en tussenvoorraden nodig blijven.

In het IRP komen documenten, voorraad, orderregistratie, planning en transport samen in één platform en worden producent, toeleverancier en transporteur aan elkaar gekoppeld. Er kan ongeacht type ERP-systeem direct worden gecommuniceerd, wat zakendoen transparanter maakt. Dankzij realtime inzicht kan sneller geschakeld worden, zijn grote tussenvoorraden overbodig en kan just-in-time worden geleverd. Dat bespaart geld en – omdat meer lokaal wordt samengewerkt – verlaagt de CO2-uitstoot zo beweert Pulse.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024