Schneider Electric trapt zijn Innovation Summit World Tour af

09-10-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Schneider Electric trapt zijn Innovation Summit World Tour af

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, startte vandaag de Innovation Summit World Tour 2020: een grote reeks virtuele evenementen van 8 oktober tot 26 november, die opinieleiders, visionairs, experts, change-makers, partners en klanten wereldwijd met elkaar verbindt om de nieuwste digitale oplossingen voor een veerkrachtigere en duurzamere toekomst te ontdekken.

De belangrijkste jaarlijkse Innovation Summit van Schneider gaat in 2020 alweer zijn vijfde jaar in en vindt voor het eerst geheel online plaats met tien regionale (en interactieve) evenementen die de komende acht weken zullen volgen. Deze geven bezoekers van over de hele wereld de kans om meer te weten te komen over de cruciale rol die elektrificatie, digitalisering, innovatie, energiebeheer en industriële automatisering kunnen spelen in de overgang naar een wereld met een lage CO2-uitstoot om klimaatverandering te beperken tot 1,5 °C.

In zijn virtuele keynote-toespraak riep Jean-Pascal Tricoire, voorzitter en CEO van Schneider Electric, de aanwezigen op om hun digitale transformatie te versnellen zodat ze zich beter kunnen positioneren in verband met de huidige onrust, veroorzaakt door zowel de klimaatcrisis als de wereldwijde pandemie die de wereld in 2020 op zijn kop heeft gezet. "Over de hele wereld zijn onze levens in slechts een paar maanden tijd veranderd en digitalisering heeft ons geholpen om ons aan te passen aan het nieuwe normaal. Wanneer werkzaamheden optimaal gedigitaliseerd worden op afstand, kunnen bedrijven de bedrijfscontinuïteit behouden, de veerkracht versterken en inzichten bieden om beter te anticiperen en flexibel te reageren. Digitale innovatie en connectiviteit hebben de manier waarop we werken en samenleven veranderd. Daarnaast zullen die onze impact op het milieu positief veranderen en economisch herstel en duurzaamheid voor ons allemaal stimuleren."

Tijdens de reeks evenementen onthult Schneider Electric nieuwe aanbiedingen voor klanten en partners, waaronder:

Een nieuwe reeks low-voltage schakelborden, PrismaSeT Active, en een nieuwe generatie stroomonderbrekers, ComPacT, die in 2021 op de markt komen en cruciale informatie verstrekken met betrekking tot elektrische brandgevaar en de beschikbaarheid van stroom in de elektrische systemen van gebouwen. De cloud-connectiviteit van PrismaSeT Active stelt gebruikers in staat om continu de stroomverdeling te bewaken en meldingen te ontvangen in geval van gevaarlijke stroomverliezen. De nieuwe generatie ComPacT tilt de beschikbaarheid van stroom naar een hoger niveau met belangrijke ergonomische verbeteringen, evenals connectiviteitsklare en modulaire plug-and-play-accessoires om de capaciteit voor geavanceerde bewakingsmogelijkheden uit te breiden.

Een innovatieve groene schakelaar, SM AirSeT, die een ingenieuze combinatie van lucht- en vacuümtechnologie gebruikt in plaats van SF6, een broeikasgas dat veel voorkomt in elektrische apparatuur dat wordt gebruikt om het elektriciteitsnet en industriële elektrische installaties van stroom te voorzien. De nieuwe technologie biedt een manier om de gelijkwaardigheid van miljoenen tonnen CO2 in energienetwerken te vermijden. De uitgebreide IoT-connectiviteit levert de voordelen op beschikbaarheid van data en analyse voor netwerkbeheer- en optimalisatie.

Een nieuwe categorie automatisering, EcoStruxure Automation Expert, 's werelds eerste softwaregerichte industriële automatiseringssysteem dat stapsgewijze verbeteringen creëert gedurende de volledige operationele levenscyclus.
De Innovation Summit van dit jaar biedt gesprekken op hoog niveau tussen de topmanagers van Schneider Electric en leiders van AECOM, een toonaangevend infrastructuuradviesbureau; GlaxoSmithKline, het wereldwijde bedrijf in de gezondheidszorg; RIB Software, een pionier in de bouwsector; en AVEVA, wereldleider in engineering en industriële software.

Er zullen ook interactieve paneldiscussies zijn met vertegenwoordigers van: JPMorgan Chase & Co, een financiële dienstverlener; McDonalds, de detailhandelaar in voedseldiensten; Danone, het wereldwijde voedingsbedrijf; JLL, de vastgoed- en investeringsmaatschappij; Acciona, een leverancier van infrastructuur en duurzame energieprojecten; Enedis, de Franse elektriciteitsnetbeheerder; Suez, een leverancier van milieudiensten; en het wereldwijde ontwerp-, engineering- en architectuuradviesbureau Arup.

Bezoekers van de Summit kunnen een virtuele Innovation Hub bezoeken waar ze in 3D de innovaties van Schneider en zijn technologiepartners kunnen ervaren en live verbinding kunnen maken met de laboratoria, showrooms en productiefaciliteiten van Schneider over de hele wereld, om te chatten met experts en om hands-on demo's te bekijken.

Naast het wereldwijde kick-off-evenement op 8 oktober zijn er in oktober en november regionale evenementen van de Innovation Summit, inclusief aanvullende content voor lokale regio's. Deze betreffen het pacifische gebied, dat Australië en Nieuw-Zeeland omvat (14 oktober); het Midden-Oosten en Afrika (28 oktober); Oost-Azië (4 november); Korea (5 november); Noord-Amerika (10 november); Zuid-Amerika (12 november); Turkije (17 november); Frankrijk (19 november); VK en Ierland (24 november) en Hong Kong (26 november).

Bezoek https://www.se.com/nl/nl/ voor meer informatie en details over de aankondigingen van nieuwe producten.

Terug naar nieuws overzicht