IBM GTS maakt van Managed Infrastructure Services een apart bedrijf

Arvind Krishna, CEO IBM

08-10-2020 | door: Witold Kepinski

IBM GTS maakt van Managed Infrastructure Services een apart bedrijf

IBM kondigt aan dat het zijn groeistrategie voor hybride cloud zal versnellen om digitale transformaties voor zijn klanten te stimuleren. Bovendien zal IBM zijn Managed Infrastructure Services onderdeel van zijn Global Technology Services-divisie splitsen in een nieuw beursgenoteerd bedrijf ("NewCo").

Hierdoor ontstaan volgens IBM twee toonaangevende bedrijven, elk met een strategische focus en flexibiliteit om de waarde van klanten en aandeelhouders te vergroten.

De scheiding zal naar verwachting worden bereikt als een belastingvrije spin-off voor de aandeelhouders van IBM tegen het einde van 2021 is voltooid.

IBM is gefocust op hybrid cloud makrt die goed is voor 1 biljoen dollar, aldus Arvind Krishna (foto), ceo van IBM. "De koopbehoeften van klanten voor applicatie- en infrastructuurdiensten lopen uiteen, terwijl de acceptatie van ons hybride cloud platform versnelt. Dit is het juiste moment om twee marktleidende bedrijven te creëren die zich richten op waar ze het beste in zijn. IBM zal zich concentreren op zijn open hybride cloud platform en AI-mogelijkheden. NewCo zal flexibeler zijn om de infrastructuur van 's werelds belangrijkste organisaties te ontwerpen, te runnen en te moderniseren. Beide bedrijven zullen een verbeterd groeitraject doormaken met meer mogelijkheden om samen te werken en nieuwe kansen te benutten - waardoor waarde wordt gecreëerd voor klanten en aandeelhouders."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud