Wouter Hoeffnagel - 09 oktober 2020

Zyxel introduceert nieuwe WiFi 6 access points

Zyxel introduceert nieuwe WiFi 6 access points image

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-aangedreven bedrijfs- en thuisoplossingen, voegt twee nieuwe modellen toe aan de aan zijn WiFi 6 access point (AP) familie. Het gaat om de WAX610D en NWA210AX.

De nieuwe WiFi 6-standaard biedt voordelen voor bedrijven, waaronder hogere snelheden en betere connectiviteit. Sommige bestaande WiFi 6 AP’s voor het mkb ondersteunen de nieuwe standaard alleen op 5 GHz, vanwege kostenbesparing. Dit betekent dat wanneer gebruikers met de 2,4 GHz frequentie van de AP's verbonden zijn, hun verbinding wordt gedegradeerd naar de tien jaar oude WiFi 4 technologie. Deze biedt lagere snelheden en tragere verbindingen. Een downgrade naar het 2,4 GHz-spectrum kan ook de verdere transitie naar WiFi 6-technologie vertragen.

WiFi 6 op 2,4Ghz-frequentie

De 2,4Ghz-frequentie is nog steeds belangrijk voor kleine en middelgrote ondernemingen, omdat deze beter geschikt is voor een groter bereik en een lage dichtheid of een minder drukke omgeving zoals magazijnen en (kleine) winkels. De ondersteuning van WiFi 6 op de lagere frequentieband 2,4Ghz zal de gebruikers een betere kwaliteit, minder vertraging minder ruis en bijna een verdubbeling van de doorvoercapaciteit* bieden.

Het volledige gamma van Zyxel's WiFi 6 AP-portfolio, inclusief de nieuwe WAX610D en NWA210AX, is geschikt voor WiFi 6 op zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz frequenties, inclusief volledige OFDMA ondersteuning. De AP's zijn allen voorzien van de quad-core Qualcomm A53 CPU.

Nieuwe normaal

Het assortiment biedt flexibele beheeropties, waaronder standalone, controller-managed en Nebula cloud-managed. Dit geeft gebruikers de flexibiliteit om de nieuwe werkplekuitdagingen in de nieuwe norm aan te gaan. Nebula cloud management geeft gebruikers de mogelijkheid om hun netwerk altijd en overal te monitoren en te controleren vanuit één centrale interface. De Wireless Health functie maakt gebruik van AI en machine learning om automatisch een diagnose te stellen en de kwaliteit van het draadloze netwerk te optimaliseren, wat netbeheerders tijd en moeite bespaart.

"Bij het investeren in een WiFi 6 access point verwachten kleine en middelgrote ondernemingen de voordelen van een hogere snelheid en een betere connectiviteit voor hun bedrijf te kunnen benutten. Daarom is het belangrijk om een AP te kiezen dat de voordelen van de WiFi 6-standaard biedt op zowel 2,4 als 5 GHz. En dat is precies wat Zyxel's WiFi 6 AP's garanderen", aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux. "Met deze twee nieuwe modellen in de AP-familie, bieden we nu het meest uitgebreide portfolio van WiFi 6 AP's op de mkb-markt. Variërend van instapmodellen die betaalbaar zijn tot high-end, prestatiegerichte modellen die slimme antennes ondersteunen om zo beter te voldoen aan de diverse toepassingen en scenario's die mkb’ers nodig kunnen hebben.”