Witold Kepinski - 07 oktober 2020

Nieuwe NVIDIA BlueField DPU tweakt datacenter infrastructuur prestaties

Nieuwe NVIDIA BlueField DPU tweakt datacenter infrastructuur prestaties image

NVIDIA heeft een nieuw soort processor aangekondigd - DPU's of gegevensverwerkingseenheden - ondersteund door DOCA, een nieuwe datacenterinfrastructuur-op-een -chip-architectuur die baanbrekende netwerk-, opslag- en beveiligingsprestaties mogelijk maakt.

NVIDIA-oprichter en CEO Jensen Huang onthulde de driejarige DPU-roadmap van het bedrijf in de keynote van de GPU Technology Conference. Het bevat de nieuwe NVIDIA BlueField 2 familie van DPU's en NVIDIA DOCA softwareontwikkelingskit voor het bouwen van applicaties op DPU-versnelde datacenterinfrastructuurdiensten.

"Het datacenter is de nieuwe computereenheid geworden", zegt Huang. "DPU's zijn een essentieel onderdeel van moderne en veilige versnelde datacenters waarin CPU's, GPU's en DPU's kunnen worden gecombineerd tot één computereenheid die volledig programmeerbaar is, AI-enabled en die niveaus van beveiliging en rekenkracht kan leveren die voorheen niet mogelijk waren."

BlueField-2 DPU's zijn geoptimaliseerd om kritieke netwerk-, opslag- en beveiligingstaken van CPU's te ontlasten, en stellen organisaties in staat om hun IT-infrastructuur om te vormen tot state-of-the-art datacenters die versneld, volledig programmeerbaar en gewapend zijn met 'zero-trust'-beveiligingsfuncties om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen.

Een enkele BlueField-2 DPU kan dezelfde datacenterdiensten leveren die tot 125 CPU-cores kunnen verbruiken. Dit maakt waardevolle CPU-cores vrij om een breed scala aan andere bedrijfstoepassingen uit te voeren.

Toonaangevende serverfabrikanten wereldwijd - waaronder ASUS, Atos, Dell Technologies, Fujitsu, GIGABYTE, H3C, Inspur, Lenovo, Quanta / QCT en Supermicro - hebben plannen om NVIDIA DPU's te integreren in hun enterprise server-aanbod.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024