Witold Kepinski - 07 oktober 2020

Commvault introduceert de Metallic Cloud Storage Service

Commvault introduceert de Metallic Cloud Storage Service image

Commvault, leverancier van zakelijke software voor het beheer van gegevens in omgevingen in de cloud en op locatie, maakt de beschikbaarheid bekend van de Metallic Cloud Storage Service. Dit is een volledig geïntegreerde cloud-bestemming voor de opslag van back-ups die met de Commvault Backup & Recovery-software en HyperScaleX-appliance zijn gemaakt. De nieuwe oplossing combineert de beste technologie van Commvault en Microsoft Azure om optimale databescherming op elke gewenste schaal te bieden. Het Commvault Command Center doet daarbij dienst als centrale beheerconsole.

“De behoefte om gebruik te maken van de cloud wordt almaar groter. Eenvoudige, rechtstreekse toegang tot de cloud als primaire of secundaire opslagbestemming voor back-ups helpt klanten met deze overstap. Tegelijkertijd biedt het ook bescherming tegen ransomware via een air-gapped cloud-kopie”, zegt Manoj Nair, general manager van Commvault. “De introductie van de Metallic Cloud Storage Service als onderdeel van Commvault Complete en HyperScaleX en gebouwd op Azure, maakt een transformatie mogelijk van de manier waarop bedrijven cloud-opslag inzetten. Dit is te danken aan ongeëvenaard gebruiksgemak, een reductie van risico’s, kostenbesparingen en mogelijkheden voor databeheer binnen en buiten de cloud. Al deze functionaliteiten zijn toegankelijk via één en dezelfde interface.”

De integratie van de Metallic Cloud Storage Service met de Commvault-software voor databeheer zorgt niet alleen voor een vereenvoudiging van het databeheer in de cloud. De gecombineerde oplossing reduceert ook de overhead, voorziet in de broodnodige gelaagde informatiebeveiliging en biedt bescherming tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen en kwetsbaarheden in hybride cloud-omgevingen. Volgens de Cyber Division van de FBI komen er elke dag maar liefst 4.000 meldingen van cyberaanvallen binnen. Dit is een toename met 400% ten opzichte van de niveaus van voor de coronacrisis.

“De Metallic Cloud Storage Service maakt gebruik van de in de praktijk bewezen technologie van Commvault om ingebouwde bescherming tegen cyberaanvallen te bieden. De combinatie van de onderliggende beveiliging van Azure met de encryptie, authenticatie en monitoring binnen het platform voor databeheer van Commvault biedt bedrijven de mogelijkheid om veilige, hermetisch geïsoleerde en onwijzigbare back-ups van klantengegevens in de cloud op te slaan”, zegt Jürgen Willis, Partner Director of Program Management, Azure Storage bij Microsoft. “Steeds meer bedrijven zetten in op cloud computing en digitale transformatie als een manier om de investeringskosten en cyberrisico’s terug te dringen en thuiswerkers van effectievere ondersteuning te voorzien. De Metallic Cloud Storage Service kan hen helpen aan een oplossing voor de meest veeleisende toepassingen op het gebied van databescherming in moderne hybride omgevingen.”

Moderne hybride workloads kunnen de complete bedrijfsvoering van een organisatie omspannen en gaan gepaard met kostbaar en complex beheer. Commvault zorgt voor vereenvoudiging door eindgebruikers de mogelijkheid te bieden om data met een paar muisklikken vakkundig naar de cloud te verplaatsen. De Metallic Cloud Storage Service biedt organisaties daarmee een simpel traject naar opslag van back-ups en databeheer in de cloud zonder de leercurve die daar normaliter bij komt kijken.

De introductie van de Metallic Cloud Storage Service volgt kort na de integratie van Metallic SaaS met het Commvault Command Center. De Metallic Cloud Storage Service is per direct beschikbaar in Noord-Amerika, EMEA en de regio Asia Pacific. Metallic SaaS is verkrijgbaar in Noord-Amerika en Australië en Nieuw-Zeeland.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024