Witold Kepinski - 05 oktober 2020

Bechtle neemt dataformers over

Bechtle neemt dataformers over image

Bechtle AG heeft dataformers GmbH uit Linz overgenomen, het honderdste bedrijf dat wordt overgenomen in de geschiedenis van Bechtle. De specialist voor softwareontwikkeling en IoT-oplossingen heeft zijn hoofdkantoor in Linz en andere locaties in Wenen en Eisenstadt. 

Het Oostenrijkse tech bedrijf is opgericht in 2009 en heeft momenteel 55 mensen in dienst, waaronder 35 softwareontwikkelaars. In het boekjaar 2019 bedroeg de omzet 5,5 miljoen euro. 

Tot de klanten behoren met name productiebedrijven uit Oberösterreich en Salzburg, voor wie datavormers individuele digitale ecosystemen rond de producten van de klanten ontwikkelen. 

De twee voormalige managing partners Thomas Gratz en Wilfried Mausz zullen hun leidende posities in het bedrijf behouden. dataformers zal blijven opereren onder de in de branche gevestigde bedrijfsnaam en zal worden geïntegreerd in de Bechtle Group als een dochteronderneming van het Bechtle IT-systeemhuis Oostenrijk. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de antitrustautoriteiten.