Witold Kepinski - 05 oktober 2020

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon Timestream aan

AWS kondigt algemene beschikbaarheid van Amazon Timestream aan image

Amazon Web Services (AWS) kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Amazon Timestream, een nieuwe database voor IoT en operationele toepassingen.

Amazon Timestream kan recente gegevens in het geheugen bewaren en historische gegevens naar een kostengeoptimaliseerde opslaglaag te verplaatsen op basis van door de gebruiker gedefinieerd beleid. Dit terwijl de verwerking van zoekopdrachten klanten de mogelijkheid biedt om recente en historische gegevens transparant te openen en te combineren, zo meldt AWS.

De analysefuncties van Amazon Timestream bieden tijdreeksspecifieke functionaliteit om klanten te helpen trends en patronen in gegevens in bijna realtime te identificeren.

Omdat Amazon Timestream serverloos is, schaalt het automatisch omhoog of omlaag om de capaciteit aan te passen op basis van workloads, zonder dat klanten de onderliggende infrastructuur hoeven te beheren.

Er zijn geen kosten vooraf of verplichtingen vereist om Amazon Timestream te gebruiken en klanten betalen alleen voor de gegevens die ze schrijven, opslaan of opvragen, aldus AWS.