Equinix werkt samen met Nokia aan beschikbaarheid van Edge en IoT

05-10-2020 | door: Witold Kepinski

Equinix werkt samen met Nokia aan beschikbaarheid van Edge en IoT

Equinix wordt strategisch leverancier voor de managed services van Nokia's Worldwide IoT Netwerk Grid (WING). De samenwerking focust zich op het bieden van geavanceerde netwerkarchitecturen en services. Met WING kunnen netwerk service providers (NSP’s) zonder eigen Internet of Things (IoT)-footprint snel toegang krijgen tot de IoT-markt (IaaS) of hun bestaande IoT-activiteiten uitbreiden.

Nokia gebruikt de Equinix IBX-datacenters om zowel core- als edge-knooppunten in te zetten die hun mobiele-, IoT- en cloudconnectiviteit wereldwijd ondersteunen. Met Platform Equinix kan Nokia WING wereldwijd markten ondersteunen op het gebied van IoT-dataverkeer en device lokale regelgeving (zoals de AVG). Doordat Equinix internationaal datacenters heeft, kan Nokia data efficiënt distribueren over meerdere netwerken en clouds. Daarnaast onderzoeken Nokia en Equinix edge-architecturen en implementatiemodellen die de prestaties van cloud computing, kunstmatige intelligentie (AI), machine learning en IoT verbeteren.

“Nokia WING biedt operators een sterke IoT-service ervaring door hun wereldwijde netwerkaanwezigheid, uniforme uitvoering en een consistente service”, zegt Ankur Bhan, hoofd van WING bij Nokia. “Deze deal ondersteunt onze inspanningen om IoT-gerelateerde data-analyse en -verwerking wereldwijd te ondersteunen."

Jim Poole, Vice President bij Equinix: “Nokia zocht toegang tot meerdere markten en ecosystemen om verbinding te maken met NSP’s en bedrijven die focussen op de ontwikkeling van IoT. Door rechtstreeks verbinding te maken met Nokia WING, kunnen mobiele NSP’s marktwaarde halen uit IoT, AI en beveiliging, met een strategische focus op connectiviteit die nodig is voor business transformatie."

Terug naar nieuws overzicht