VMware kondigt Future Ready Workforce-oplossingen aan
01-10-2020 | door: Redactie

VMware kondigt Future Ready Workforce-oplossingen aan

VMware kondigt tijdens VMworld 2020 nieuwe Future Ready Workforce-oplossingen aan om een uitzonderlijke werkervaring te bieden, end-to-end Zero Trust security controles mogelijk te maken en een vereenvoudigd beheer te kunnen realiseren. De Future Ready Workforce-oplossingen combineren VMware Secure Access Service Edge (SASE), Digital Workspace- en Endpoint Security-mogelijkheden. Deze helpen IT bij het beheren en optimaliseren van veiligere toegang tot elke app, in elke cloud, vanaf elk device en ze bieden tegelijkertijd een eenvoudige, krachtige en veilige gebruikerservaring voor de gedistribueerde workforce.

“Organisaties worden geconfronteerd met een van de grootste verstoringen van onze generatie. Deze uitdagingen zullen een verschuiving naar cloud-centric strategieën versnellen, zoals SASE, die tegemoetkomen aan de vereisten om mensen overal te laten werken”, aldus Rajiv Ramaswami, chief operating officer, products and cloud services, VMware. “De VMware Future Ready Workforce-oplossingen helpen organisaties zodat hun medewerkers op elke plek kunnen werken met intrinsieke beveiliging, geweldige eindgebruikerservaringen en een lagere operationele complexiteit.”

SASE: een architectuur voor het samenvoegen van networking en security in de cloud
Verouderde networking- en security-benaderingen missen de automatisering, cloud-schaal en intrinsieke beveiliging die nodig zijn om apps, data en gebruikers te verbinden en te beschermen in een wereldwijd gedistribueerde bedrijfsstructuur. Het VMware SASE-platform combineert cloud networking, cloud security en zero trust-netwerktoegang met de beste webbeveiliging om organisaties van elke omvang flexibiliteit en schaalbaarheid te bieden. Het is een cloud-first-aanbod dat kwaliteitsborging van applicaties, intrinsieke beveiliging en operationele eenvoud biedt, en het is ideaal voor organisaties die hun medewerkers de mogelijkheid willen bieden om op elke plek te kunnen werken.

SD-WAN – VMware is al drie opeenvolgende jaren benoemd als leider in de Gartner 2020 Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure voor zijn SD-WAN-oplossing [1]. Het VMware SD-WAN wereldwijde netwerk is nu uitgebreid tot meer dan 2.700 cloudserviceknooppunten op 130 points of presence (POP’s). De nieuwe VMware Edge Network Intelligence geeft IT-teams meer zichtbaarheid en telemetrie in de ervaring van de eindgebruiker, nu eindgebruikers overal toegang hebben tot applicaties en applicatieverkeer door veel verschillende netwerken gaat. De Dell EMC SD-WAN-oplossing, aangedreven door VMware, is ook uitgebreid met ingebouwde LTE om mobiele klinieken/tijdelijke locaties te ondersteunen en een hogere betrouwbaarheid voor thuiswerken te leveren.

Zero Trust Network Access (ZTNA)VMware Secure Access is een ZTNA-service die VMware Workspace ONE en VMware SD-WAN samenvoegt tot één enkele, door de cloud gehoste oplossing die veiligere, geoptimaliseerde en hoogwaardige toegang mogelijk maakt voor externe en mobiele gebruikers. VMware is al drie opeenvolgende jaren benoemd als leider in de Gartner 2020 Magic Quadrant for Unified Endpoint Management voor zijn Workspace ONE-oplossing [2].

Cloud- en webbeveiliging – VMware werkt samen met toonaangevende organisaties om klanten flexibiliteit en keuze te bieden voor hun cloud- en webbeveiligingsvereisten

De nieuwe VMware Cloud Web Security-service integreert de best-in-class secure web gateway (SWG) van Menlo Security, cloud access service broker (CASB), Data Loss Prevention, sandbox en externe browserisolatiemogelijkheden in de VMware SASE-oplossing. VMware Cloud Web Security zal worden verkocht en ondersteund door VMware, met één enkele beheerinterface en geïntegreerde back-end-activiteiten, waardoor klanten van elke omvang een eenvoudig te implementeren en gebruiksklare oplossing krijgen.

VMware en Zscaler hebben een uitbereiding van hun strategische relatie aangekondigd zodat organisaties VMware SD-WAN en VMware Secure Access kunnen combineren met Zscaler Internet Access voor een best-of-breed SASE-oplossing. VMware en Zscaler bundelen hun krachten om de behoeften van de meest veeleisende zakelijke organisaties te ondersteunen.

Geïntegreerde Next-Gen Firewall as a Service – De VMware NSX Firewall is een stateful Layer 7 firewall die zal worden geïntegreerd in het VMware SASE-Platform voor cloud-delivered firewall as a service in zowel single-tenanted als multi-tenanted implementatie-opties. Dit vormt een aanvulling op de firewall-mogelijkheden van de huidige VMware SD-WAN-oplossing. Forrester Research heeft VMware onlangs benoemd als een van de vijf "grote" firewallleveranciers in hun rapport Now Tech: Enterprise Firewalls, Q1 2020 [3].

“De pandemie heeft een marktdynamiek gecreëerd die van organisaties vereist dat ze hun IT-infrastructuur transformeren om te voldoen aan de zakelijke behoeften van het nieuwe normaal. Het hebben van een flexibele benadering voor het verbinden en beveiligen van toegang tot bedrijfsmiddelen kan het verschil zijn tussen succes en mislukking”, aldus Jay Chaudhry, voorzitter en CEO van Zscaler. “Zscaler en VMware hebben een langdurige samenwerking in het leveren van de beste netwerk- en beveiligingsoplossingen voor grote internationale organisaties. We breiden deze relatie uit om onze bewezen, toonaangevende oplossingen te combineren, zodat klanten de acceptatie van SASE kunnen versnellen en geen concessies hoeven te doen op het gebied van netwerken of beveiliging."

“Met de overgang naar werken op afstand en een versnelde migratie naar SaaS is de traditionele bedrijfsnetwerkperimeter verdwenen. Internet is het nieuwe bedrijfsnetwerk en de nieuwe vestiging is het huis van een medewerker of zijn mobile device. Netwerken en security worden helemaal opnieuw vormgegeven en ontworpen nu de toekomst van werk verandert”, aldus Amir Ben-Efraim, CEO van Menlo Security. "Daarom werken we samen met VMware om Menlo's Cloud Secure Web Gateway Platform in te bouwen in de VMware Cloud Web Security-service. We brengen ons toonaangevende, veilige cloudbeveiligingsplatform, gebouwd op onze unieke Isolation Core-technologie, samen met het VMware SASE-platform om klanten beter te beschermen tegen de meest geavanceerde en veel voorkomende aanvallen zoals phishing, ransomware en kwaadaardige content."

Een visie op de toekomst van werk met een focus op security en werknemerservaring
VMware Workspace Security combineert toonaangevend uniform endpoint management met een endpoint security-platform zodat klanten de kracht van big data kunnen benutten om uitgebreide zichtbaarheid van endpoints en bruikbare inzichten te krijgen, in combinatie met datagestuurde preventietechnologie, via één dashboard. Vandaag kondigt VMware aanvullende Workspace ONE- en Workspace Security-oplossingen aan die helpen devices effectiever en efficiënter te beveiligen en die eenvoudig te implementeren, beheren en schalen zijn, waaronder:

VMware Workspace Security Remote – Combineert toonaangevend unified endpoint management (UEM), endpoint security en externe IT-ondersteuning tot een geïntegreerde oplossing om Mac- en Windows 10-apparaten beter te beheren en te beschermen. Terwijl InfoSec-teams zich richten op het voorkomen, detecteren en reageren op bedreigingen, zorgen IT-teams voor bredere compliance en helpen bij het operationaliseren van beveiligingsupdates. Workspace Security Remote brengt de twee teams, technologieën en consoles dichter bij elkaar om de algehele gezondheid van het device te verbeteren, Zero Trust-toegang te bieden en de reactie op bedreigingen efficiënt te automatiseren.

VMware Workspace Security VDI – Integreert VMware Horizon en VMware Carbon Black Cloud in één uniforme oplossing waardoor security- en IT-teams zeer veilige virtuele desktops en applicaties kunnen leveren. Workspace Security VDI gaat verder dan legacy-oplossingen, aangezien het op unieke wijze Carbon Black-technologie rechtstreeks integreert in de VMware vSphere Hypervisor en VMtools om een agentless aanpak te bieden, met verbeterde mogelijkheden om manipulatie te voorkomen en verbeterde audit en herstel. Het maakt ook gebruik van gedragsdetectie voor bescherming tegen ransomware en file less malware.

Beschikbaarheid
VMware Workspace Security Remote en VMware Workspace Security VDI zijn vanaf vandaag beschikbaar. VMware Edge Network Intelligence zal naar verwachting beschikbaar zijn in VMware's Q3 FY21, dat eindigt op 30 oktober 2020. VMware Cloud Web Security zal naar verwachting beschikbaar zijn in VMware's Q1 FY22, en NSX Firewall as a Service voor het VMware SASE Platform zal naar verwachting beschikbaar zijn in FY22.

Terug naar nieuws overzicht
Security